Mand skudt og dræbt i sin stue: – Det var et uheld

28. september 2016 16:22 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Under et grundlovsforhør onsdag erkendte en nu fængslet mand at have affyret skud med et jagtgevær, der dræbte en 59-årig mand. Han nægter dog manddrab.

Onsdag er en 54-årig mand blevet varetægtsfængslet i fire uger – sigtet for manddrab – efter, at en 59-årig mand blev fundet skudt og dræbt i sit hus på Tårnvej i den lille by Hørdum ved Snedsted i det vestlige Jylland. Det oplyser anklager Claus Benner til Newsbreak.dk.

Inden dørene ved grundlovsforhøret blev lukket af dommeren, kom det frem via den sigtedes forsvarsadvokat, at manden nægter sig skyldig i forsætligt at have dræbt den 59-årige. Dog erkender han at have affyret et skud med et jagtgevær. Det var et uheld, forklaredes det i Retten i Holstebro onsdag.

– Desuden skal den sigtede også mentalundersøges, fortæller Claus Benner, der ikke kan komme forholdet mellem de to nærmere, da dørene ved grundlovsforhøret blev lukket for offentligheden efter kort tid.

Grundlovsforhøret varede omkring to timer.

Søn fandt far dræbt

Mandag aften ved 22.30-tiden fik politiet en anmeldelse om, at en mand lå død i et hus i Hørdum, der ligger omkring fem kilometer syd for Snedsted.

Anmeldelsen kom fra en ejendom på Tårnvej i landsbyen. Det var den dræbtes søn, der slog alarm.

– Han kom hjem fra arbejde og fandt sin far dræbt af skud fra et haglgevær, fortalte efterforskningsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi, Hans Roost, til Newsbreak.dk tirsdag.

Gennem retsmedicinske undersøgelser og kriminalteknikeres arbejde håber politiet at kunne danne sig et præcist billede af, hvad der er sket.

Tilsyneladende har gerningsmanden affyret et enkelt skud med haglgeværet – muligvis af kraftig kaliber. Tirsdag aften kunne politiet oplyse, at en 54-årig mand var blevet anholdt i sagen.

Hans Roost har endnu ikke været i stand til at forklare et muligt motiv, og dette er da fortsat ikke offentligheden bekendt, da onsdagens grundlovsforhør blev holdt for lukkede døre. Angiveligt med henvisning til, at gerningsvåbnet fortsat ikke er fundet.

Fakta

Det ved vi om skuddrabet i Thy

* Den 26. september klokken 22.30 blev en mand fundet dræbt i et hus i  Hørdum ved Snedsted.

* Den dræbte er ifølge politiet 59 år gammel.

* Det var sønnen, der fandt den dræbte.

* Manden er ifølge politiet dræbt af skud fra et haglgevær.

* Tirsdag den 27. september har politiet anholdt en mand i sagen.

* Manden blev ved et grundlovsforhør i Retten i Holstebro onsdag den 28. september varetægtsfængslet i fire uger.

* Den sigtede skal mentalundersøges.

* Den sigtede er en 54-årig mand.

Gjorde ingen fortræd

Rita Pilgaard, som Newsbreak.dk talte med tirsdag, er nabo til huset. Hun bor i nummer 37, og hun oplevede på nærmeste hold, hvordan aftenroen blev erstattet af vaskeægte kaos, da hun prøvede at komme hjem mandag aften, efter at politiet var rykket talstærkt ud til nummer 35. Rita havde været på besøg hos en veninde, drukket kaffe og snakket og ville så hjem i seng. Det kom hun ikke.

– Jeg blev mødt af politiet og fik at vide, at jeg ikke måtte komme den vej. De sagde, at der var sket noget frygteligt. Da jeg sagde, at jeg boede i nummer 37, sagde de, at jeg slet ikke måtte komme den vej, fortæller Rita til Newsbreak.dk.

Rita vendte tilbage til Tårnvej tidligt tirsdag morgen. Og her fik hun lov til at komme ind til sig selv. Fra køkkenet havde hun udsigt til det, der går for sig inde ved naboen. Det var et særsyn, og der var et leben af folk, hun ikke er vant til at se derinde. For normalt sker der ikke meget derinde.

– J (den dræbte, red.) gik ingen steder. Han sad indenfor. Han var førtidspensionist. Og der kom ingen mennesker hos dem. Måske et par kammerater engang imellem. Ellers kom der ingen, siger Rita.

Hun kender både sønnen, M og den dræbte far, J. Og hun har intet ondt at sige om nogen af dem.

– Det var ikke mennesker, der gjorde mig fortræd. De har altid været flinke og venlige, fortæller Rita. Hun fortæller, at sønnen, M på 22, godt kunne spille noget høj musik engang imellem.

– Men så sagde jeg til ham; “skru da ned. Du får tinnitus af det!” Så grinede han lidt af det og skruede ned, siger Rita.

Tirsdag var der også larm fra naboen. Men det var politiet, der er på arbejde. J kommer hun aldrig til at hilse på igen. Og det føles underligt.

– Det kommer fuldstændig som en overraskelse for mig, siger Rita.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu