ANNONCE

Mand solgte 70 øl: Bøde – 15.000 kroner

4. april 2020 13:37 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Man skal have bevilling for at sælge øl. Ellers kan det blive dyrt.

Mand solgte 70 øl: Bøde - 15.000 kroner
En mand uden bevilling solgte 70 øl. Det kostede 15.000 kroner i bøde. Det er cirka 214 kroner per øl. Modelfoto: Colourbox.

I Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat blev der d. 28. marts indført midlertidigt forbud mod salg og udskænkning af alkohol på over 2,25 procent.

Nu har politiet uddelt en bøde af den klækkelige slags for overtrædelse af det forbud.

Det skriver Grønlands Politi på sin Facebook-side.

Artiklen fortsætter under videoen

Forbuddet er primært rettet mod forretnings- og bevillingshavere, men politiet understreger, at privat salg af alkohol også er ulovligt uden bevilling.

Det lærte en borger fra Nuuk på den hårde måde, da han vedtog en bøde på 15.000 kroner for ulovlig salg af øl.

Manden havde solgt 70 flasker øl videre til andre personer i Nuuk og var derudover i besiddelse af 50 flasker øl i sin bil, som han havde købt med henblik på videresalg.

Før alkoholforbud

Salget foregik forud for alkoholforbuddet i Nuuk, men uden at manden havde en alkoholbevilling, som det kræves ved salg af alkohol.

Politiet understreger, at selvom alkoholforbuddet primært retter sig mod beværtninger og forretninger, så er det – uagtet forbuddet – stadig ulovligt at sælge alkohol uden alkoholbevilling.

– Vi har i lyset af alkoholforbuddet i Nuuk også fokus på ulovligt salg af alkohol og vil derfor understrege at salg af alkohol af private også er ulovligt. Det omfatter også salg af alkohol gennem de sociale medier, udtaler chefanklager Morten Nielsen.

Foreløbigt har Nuuk Politi ikke uddelt nogle bøder for overtrædelser af alkoholforbuddet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu