ANNONCE

Mand tiltalt i forbindelse med Emilie Meng-sagen

7. januar 2019 21:45 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Politiet mistænkte en 69-årig mand fra Korsør for at skjule den 17-årige Emilie Meng.

Mand tiltalt i forbindelse med Emilie Meng-sagen
Emilie Mengs morder er stadig aldrig fundet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix)

En mand fra Korsør var tilbage i 2016 helt overbevist om, at hans 69-årige nabo holdt den forsvundne teenagepige Emilie Meng fanget.

Tanken fyldte så meget i hovedet på manden, at han borede flere huller i muren til nabohuset. På den måde kunne han tage mursten ud af muren og sætte optageudstyr op for at aflytte og optage samtaler fra huset.

Det fremgår ifølge Ekstra Bladet af den tiltale, som anklagemyndigheden nu har rejst mod manden.

Det er ikke klart, præcis hvilken rolle optagelserne fra den 69-åriges hus har spillet i efterforskningen af Emilie Mengs forsvinden. Men faktum er, at politiet ikke mindre end fem gange valgte at ransage huset.

Efterfølgende vurderede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at den nu tiltalte ikke havde haft “forsæt til at aflytte eller overtræde straffeloven”.

Men Statsadvokaten beordrede politiet til at se på sagen på ny, og nu er der altså rejst tiltale.

– Jeg synes, det er utilstedeligt, at det har taget så lang tid. Det er vigtigt for mig at få slået fast, at der er sket noget ulovligt. Ellers skrider retssikkerheden, og så kan enhver jo tillade sig at aflytte sine naboer, siger den 69-årige, der blev aflyttet, til Ekstra Bladet.

I Retten i Næstved har han fået 6000 kroner i erstatning for de fem uberettigede ransagninger, 1200 kroner per gang. Men Østre Landsret gav ham en forhøjet erstatning på 2400 kroner for den femte ransagning.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ønsker ikke at kommentere sagen.

Politiet kom igen og igen

For den mand, der boede i huset, udviklede eftersøgningen sig til et mareridt. Hele fem gange blev hans hjem ransaget af politiet.

Det skete blandt andet efter tip fra en nabo, som havde opsat aflytningsudstyr og mente at kunne høre Emilie Meng.

Efter at have ransaget mandens hjem igen og igen, virkede det dog til at være klart for politiet, at Emilie Meng ikke skulle findes i mandens hjem.

– Konklusionen er, at de oplysninger, vi har fået, ikke har kunnet bekræftes. Der kan ikke gemme sig en person som Emilie på adresserne, sagde Kliver efter en række ransagninger, hvilket Newsbreak.dk har skrevet mere om i denne artikel.

Huset splittet ad

I flere medier har manden tidligere fortalt om oplevelsen og inkrimineringen, og han bekræftede selv 24. oktober 2017 over for BT, at det endnu engang var hans bopæl, der var mål for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ransagning den dag.

– Jeg troede denne her sag var afsluttet. De har jo været der med lys og varmesøgere for at finde ud af, om der var hulrum i mit hus, men nu kommer der så teknikere fra København og splitter mit hus ad, og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre, sagde beboeren til BT.dk.

Den aflyttede mand, der fik sit hjem ransaget, meldte efterfølgende naboen til politiet for fredskrænkelse. Det er den sag, naboen nu er tiltalt for.

17-årige Emilie Meng blev sidst set i live, da hun en morgen i juli 2016 tog afsked med sine veninder på Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Først et halvt år senere blev liget af teenageren juleaftensdag fundet i en sø nær Borup på Midtsjælland.

Det er foreløbig ikke lykkedes politiet at finde frem til, hvem der slog Emilie Meng ihjel.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu