ANNONCE

Mand ville bortføre børn og forgifte pædagog

26. januar 2019 06:16 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

En 20-årig mand er dømt for en række forhold.

Mand ville bortføre børn og forgifte pædagog
Manden blev dømt for mange forhold. Foto: Scanpix

En 20-årig mand er dømt for at forsøge at bortføre børn fra flere børnehaver i Brabrand. I alt har manden fire gange forsøgt at bortføre børn, men alle fire gange er det mislykkedes, da pædagogerne nåede at gribe ind.

– Han gik ind i børnehaverne, pegede og sagde, at han skulle have et bestemt barn med. Han kunne dog ikke sige noget om, hvem barnet var, og det er heller ikke kommet frem under retssagen, hvad han ville med barnet, siger anklager Laura Simoni Pedersen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Men sagen om den 20-årige mand stopper ikke her.

Flere domme for vold

Den 20-årig mand har ikke alene forsøgt at bortføre børn af fire omgange, han er også blevet dømt for vold mod medarbejdere på de opholdssteder, som han har været tilknyttet. Han har blandt andet slået en medarbejder i hovedet, mens han har kastet stole efter en anden. Derudover har han forsøgt at forgifte en medarbejder, da han hældte afkalkningsmiddel i noget kaffe, som han efterfølgende gav til vedkommende.

–  Det blev heldigvis kun til forsøg på grov vold, da kaffemaskinens varmelegeme havde neutraliseret midlet, så medarbejderen slap uden alvorlige skader. Medarbejderen er dog stadig mærket af episoden, siger Laura Simoni Pedersen.

Herudover er manden også dømt for blufærdighedskrænkelse med to piger.

Her er dommen

Manden er i forbindelse med de mange forhold blevet mentalundersøgt, hvor det er kommet frem, at han er mentalt retarderet i høj grad. Derfor er manden også dømt til anbringelse i en institution for personer, der har ‘vidgående psykiske handicap’. Afsoningen vil ske i en sikret afdeling, oplyses det.

– På baggrund af mentalundersøgelsen og udtalelser fra retslægerådet mener jeg, at det er den helt rigtige foranstaltning, så det kan jeg jo kun være tilfreds med, siger anklager Laura Simoni Pedersen.

Der er ingen maksimal længde på, hvor længe at manden skal afsone. Men den 20-årige mand har taget sig betænkningstid til at vurdere, hvorvidt han vil anke sagen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu