ANNONCE

Mand voldtog kærestens datter

10. juli 2020 17:29 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En 38-årig mand voldtog sin kærestes datter, har Retten i Randers fastslået.

Mand voldtog kærestens datter
En 38-årig mand er blevet dømt for at voldtage sin kærestes datter. Arkivfoto: Østjyllands Politi

På trods af et decideret forbud mod at opholde sig i hjem, hvor der bor børn, lykkedes det alligevel for en nu 38-årig mand at flytte ind hos sin kæreste og dennes datter. Det endte desværre ikke godt for datteren.

Ikke overraskende er der en grund til, at manden ikke da måtte tage ophold i hjem med børn under 18. Det skyldes en tidligere dom, som han modtog i slutningen af 2016, hvor Retten netop bestemte, at manden ikke må bo sammen med børn.

Østjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse fredag, at manden nu har modtaget endnu en dom. Den 38-årige blev anholdt i maj 2019 på baggrund af en anmeldelse om, at han havde forgrebet sig på en da 10-årig pige bosat i Norddjurs.

Pigen er datter af den kvinde, manden var kæreste med. I Retten i Randers blev den 38-årige dømt for andet seksuelt forhold end samleje og for blufærdighedskrænkelse ved i april og maj 2019 at have forgrebet sig på den 10-årige pige flere gange på forskellig vis.

Anke eller ej

I Danmark er det sådan, at det uanset karakter altid betegnes som voldtægt, når børn under 12 år krænkes seksuelt. Anklager Cathrine Brunsgaard havde nedlagt påstand om, at Retten idømte manden forvaring.

Det er den strengeste straf i Danmark, fordi den reelt ikke er tidsbegrænset. Der skal et fagligt udvalg til at vurdere, om en forvaringsdømt er rede til at blive “lukket ud i samfundet” igen. Det er typisk de værste kriminelle, der idømmes forvaring.

– Jeg er tilfreds med, at retten fandt tiltalte skyldig i at have begået overgrebene på den 10-årige pige. Jeg vil nu læse rettens begrundelse for, at han ikke blev idømt forvaring og derefter drøfte spørgsmålet om anke med Statsadvokaten, siger anklageren i pressemeddelelsen.

Den dømte har selv anket, fordi han nægter at have begået overgrebene.

Ud over overgrebene på pigen sidste år blev den 38-årige også dømt for blufærdighedskrænkelse ved i december 2018 at have kontaktet en dengang 15-årig pige online og tilbudt hende seksuelle ydelser og sendt flere billeder til hende af seksuel karakter.

Den 38-årige mand blev i retten dømt for nogle yderligere forhold vedrørende butikstyveri og trusler mod flere fængselsbetjente i arresten. Sammenlagt blev det til en dom på tre og et halvt års ubetinget fængsel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu