ANNONCE

Mange danskere glemmer dette under coronakrise

23. marts 2020 10:05 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Hvis du også har opholdt dig i udlandet under udbruddet af coronavirus, så har politiet en bøn til dig.

I flere dage har Udenrigsministeriet kæmpet for at få danskere strandet i udlandet hjem. Der er bare noget, som danskerne i forbindelse med det glemmer.

Politiet håber på, at danskere, der har tilmeldt sig Danskerlisten via Udenrigsministeriet, afmelder sig, når de er kommet hjem til Danmark igen. Det skriver politiet i et Facebookopslag.

Artiklen fortsætter efter videoen

Tilmeldt Danskerlisten

Generelt rådes danskere, der skal på ophold i udlandet, til at tilmelde sig Danskerlisten under Udenrigsministeriet.

Listens formål er en mulighed for at sende informationer ud, hvis der skulle opstå alvorlige situationer i det land, som danskere befinder sig i. Og det er netop det, listen er blevet brugt til i forbindelse med udbruddet af coronavirus.

Men Danskerlisten er også blevet brugt til at informere danskere i udlandet om at vende hjem til Danmark, da coronavirus krævede udgangsforbud, indrejseforbud, aflyste afgange og mere, der har gjort, at myndighederne har vurderet, at det var bedre for danskere at komme hjem.

Danskere glemmer at afmelde sig

Nu står myndighederne bare over for et problem. På nuværende tidspunkt er omkring 80.000 danskere tilmeldt listen, men politiet har en forventning om, at en stor del af dem allerede er vendt hjem. De har bare glemt at afmelde sig Danskerlisten.

Derfor håber politiet på borgernes hjælp til at gøre Danskerlisten mere overskuelig. De appellerer til at danskere, der har været tilmeldt, men er kommet hjem, bør afmelde sig, ligesom familiemedlemmer, venner eller andet bør huske deres kære på det.

Politiet medgiver, at det er meget nemt at afmelde sig Danskerlisten. Faktisk tager det kun et halvt minut.

I galleriet ovenfor kan du se, hvordan du afmelder dig Danskerlisten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu