Mange danskere lider af vintertræthed: 12 råd til mere energi

8. december 2018 08:26 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Dagene bliver mørkere, koldere og kortere, og for mange bliver det sværere at komme ud af den varme seng. Her får du 12 opkvikkende råd, der gør det lettere.

Vi kender det alle.

Vores krop har lyst til at gå i hi, men hverdagen fortsætter ufortrødent hele vinterhalvåret. Der er daglige pligter, arbejde, børn og fritidsaktiviteter at stå op til.

Men selvom din krop skriger på søvn, når vækkeuret ringer i mørket, og den kolde vinterluft siver ind, er der ikke andet for end at komme ud af fjerene.

– Ifølge vores kunder er vintertræthed et udpræget problem. En undersøgelse, vi har lavet på vores hjemmeside, viser nemlig, at 62 procent oplever, at det er sværere at komme op om morgenen, når det er mørkt udenfor, forklarer Nick Christensen, direktør for Sengetid.dk i en pressemeddelelse.

Mørket vækker vores huleadfærd

I de mørke vintermåneder producerer vores kroppe ekstra meget af søvnhormonet melatonin. Den øgede produktion af melatonin kan forstyrre vores døgnrytme og gøre os mere trætte.

–  Vi ændrer alle vores adfærd fra vinter- til sommerperioder. Det er naturligt, at vi får mere huleadfærd, når det bliver mørkt og koldt, forklarer overlæge Poul Jørgen Jennum fra Dansk center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital.

En dårlig start på dagen kan være med til at forværre din dag og dit overskud. Starter vi dagen med at være ekstra trætte, uoplagte og i dårligt humør, kommer vi nemt til at vrisse af andre omkring os. Vi kommer måske for sent afsted på arbejde og kommer derfor ikke ordentligt i gang med dagens opgaver.

Derfor har Sengetid samlet 12 opkvikkende råd, der kan være med til at sikre dig en god start på dagen i hele vinterhalvåret.

Du kan se rådene i galleriet ovenfor.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu