ANNONCE

Mange forældre kan ikke få passet børn

18. april 2020 09:18 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Kun 16.000 ud af de normale 34.000 daginstitutionspladser i Københavns Kommune vil være åbnet fra på mandag.

Mange forældre kan ikke få passet børn
I den integrerede institution Kongehatten i Indre By, der normalt har plads til 68 børn, havde man i denne uge kun plads til 23 børn som følge af den "sundhedsfaglige normering". Det svarer til 34 procent af pladserne. (Arkivfoto.) Foto: Asger Ladefoged/Scanpix

Tusindvis af forældre har ikke garanti for, at der er plads til deres børn, når stort set alle daginstitutioner i København vil være genåbnet mandag.

Ifølge et overblik over normeringen i Københavns Kommunes dagtilbud vil der kun være 16.000 daginstitutionspladser åbne fra på mandag, skriver Berlingske.

Det er under halvdelen af de normale 34.000 pladser i kommunen.

Den lave normering skyldes de nye krav fra sundhedsmyndighederne om dobbelt så meget plads.

Dermed er der mange forældre, der normalt har børn i daginstitution, som stadig ikke kan få passet deres børn, selv om institutionerne er åbne.

En tredjedel

I nogle daginstitutioner bliver er der sågar kun åbnet en tredjedel af den normale kapacitet, skriver Berlingske.

I den integrerede institution Kongehatten i Indre By, der normalt har plads til 68 børn, havde man i denne uge kun plads til 23 børn som følge af den “sundhedsfaglige normering”. Det svarer til 34 procent af pladserne, skriver avisen.

Områdechef for Østerbro og Indre By Morten Østergaard Jensen bekræfter, at ikke alle forældre kan få passet deres børn.

– Vi har en stor kommunikationsopgave over for forældrene. Når man skærer 50 procent af kapaciteten, kan vi jo ikke bare genåbne for alle dem, der gerne vil have passet deres børn, siger Morten Østergaard Jensen til Berlingske.

Betalingsfrihed

Københavns Kommune oplyser, at forældre kan anmode om orlov og betalingsfrihed, hvis de passer deres børn hjemme.

Formand for Københavns Forældreorganisation Julie Kyndesgaard mener, at den manglende mulighed for pasning sætter forældrene i en dårlig position.

– Jeg har talt med forældre, der blev ringet op samme morgen og fik at vide, at de ikke havde en plads alligevel. Det skaber selvfølgelig frustration, siger hun til Berlingske.

Tivoli?

Fredag kunne Newsbreak.dk fortælle, at man forsøger at tage alle midler i brug.

Med krav om afstand, små børnegrupper, hygiejne mv. er der nemlig brug for at tænke kreativt for at skaffe mere plads til byens mange skole- og børnehavebørn, som i en måned været afskåret fra at komme i deres dagtilbud og skole på grund af coronakrisen.

Københavns Kommune er derfor i gang med at vende hver en kvadratmeter, og i den forbindelse ser kommunen på en lang række beboerlokaler, idrætshaller, naturlegepladser og kulturinstitutioner.

Blandt andet er der indgået en aftale med forlystelseshaven Tivoli om, at en børnegruppe kan bruge havens Rasmus Klump legeplads og H.C. Andersen Slottet.

– Alle landets kommuner har fået den opgave fra regeringen, at vi i løbet af meget kort tid skal være i stand til at tilbyde pasning til de forældre, der har et behov. I København har vi valgt at åbne løbende allerede fra onsdag i denne uge. Nu er vi næsten klar med alle vores institutioner, men det er med begrænset kapacitet.

– Derfor skal vi være kreative, og her er jeg glad for at opleve, at vores store kulturvirksomheder, boligforeninger og idrætsinstitutioner beredvilligt træder til, siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) i en pressemeddelelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu