ANNONCE

Mange gør det forkert: Sådan fodrer du din kat

13. april 2019 20:48 | Af: Ritzau Fokus

Det stiller større krav til ejeren, når man har kat i en lejlighed, hvor katten ikke kan komme ud.

Selv om det er et hundeliv at være baggårdskat, så kan livet som indekat også være hårdt, hvis ikke du som ejer gør dig umage.

Det stiller nemlig større krav at have en kat i en lejlighed frem for i et hus, hvor katten bare kan løbe ind og ud, som det passer den. Det fortæller Jens Jokumsen, der er familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

– Nogle katte kan komme til at kede sig, og her er det op til ejeren at gøre hverdagen til en god oplevelse. Du skal tænke på, at katten dagligt skal stimuleres, leges med og have nogle udfordringer, siger han.

De udfordringer kan blandt andet komme fra forskellige klatremuligheder i lejligheden, så katten kan blive udfordret både fysisk og mentalt, som den også ville blive udenfor.

Som ejer kan du også gøre en indsats for netop at simulere livet udenfor, fortæller Jens Jokumsen.

– Du kan med fordel tage ting udefra, som katten kan snuse til og lege med. Det kan være en gren eller et blad, som ligger i lejligheden i noget tid, og som du så skifter ud igen, når katten har mistet interessen, siger han.

Det er nemlig med til at stimulere de sanser hos katten, som udekatte får brugt, når de går på opdagelse i naturen.

Kæmpe problemer med overvægt og livstilssygdomme

At holde katten fysisk stimuleret er også vigtigt af andre årsager, fortæller direktør hos Dyreværnet Rikke Christensen-Lee.

– Vi har et kæmpe problem med overvægtige indekatte, og med det følger sygdomme som sukkersyge og hjerteproblemer. Så vær opmærksom på, hvor meget du fodrer den, og hvor meget du holder den i gang, siger hun.

Det er lige meget, hvilken type foder du bruger – så længe du ikke fodrer for meget. Det kan en dyrlæge råde dig til, men der er også vejledninger på alt foder ud fra kattens størrelse.

En anden måde at holde sin kat aktiv på kan være at anskaffe sig to katte, fortæller Rikke Christensen-Lee. Det kan også medvirke til, at kattene holder sig aktive i løbet af dagen, når boligen er tom.

– Jeg vil anbefale, at det skal være søskende, da det kan være svært at sammenføre to fremmede katte, siger Rikke Christensen-Lee.

Selv om indekatte for det meste opholder sig indendørs, er der også flere og flere, der en sommerdag løber væk gennem en åben dør eller et åbent vindue.

Derfor anbefaler Jens Jokumsen, at du får mærket og registreret din kat, uanset om det er tale om en inde- eller udekat.

– Det er et lovkrav hos hunde, men det er ikke tilfældet hos katte. Men løber katten væk hjemmefra, så bliver den nemmere at finde igen, hvis den er registreret i det danske katteregister, siger Jens Jokumsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu