ANNONCE

Lige nu laver mange denne livsfarlige fejl i trafikken: Derfor SKAL du huske dette

19. oktober 2018 07:32 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Trailerne bliver brugt flittigt i efterårsmånederne, når der skal ryddes op i carporten eller de sidste haveprojekter skal ordnes. Men tre ud af fire bilister oplever, at en del af de ting, der burde ende på genbrugspladsen, ligger som tabt gods på landevejene til fare for andre trafikanter.

Det er oplagt at bruge efterårsferien til at få ryddet op eller få projekterne i huset gjort færdige, og det betyder, at fyldte trailere flokkes på vej til genbrugspladsen.

Desværre viser erfaringen, at det ikke er alle, der får spændt affaldet godt nok fast, og det betyder, at bilisterne oplever tabt haveaffald, affaldssække eller møbler på de danske veje.

Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

I en undersøgelse blandt 1.664 danske bilister svarer 74 procent, at de har oplevet tabt gods såsom haveaffald, affaldssække, møbler, cykler eller lignende på landeveje.

Af dem, der har oplevet tabt gods på landevejene, svarer 26 procent, at de enten kørte galt (1%), ramte det tabte gods (2%), måtte nødbremse (7%) eller var tæt på at ramme det tabte gods (16%).

– Har man som bilist en gang prøvet, at der flyver noget af en forankørende trailer, så ved man, at det kan være en både skræmmende og farlig oplevelse. Alt for mange bilister oplever tabt affald på vejene, og derfor er der god grund til, at man sørger for at spænde sække med haveaffald eller gamle møbler godt fast, selvom man måske kun skal ganske få kilometer til genbrugspladsen, siger Jeppe Gudmandsen, pressemedarbejder i Rådet for Sikker Trafik, i pressemeddelelsen.

I galleriet ovenfor kan du se gode råd til, hvordan du pakker din trailer korrekt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu