Mange ordner privatlivet på jobbet

25. marts 2012 11:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mange ordner privatlivet på jobbet
Billede mangler

Facebook, feriebestilliger og familieplanlægning. Danskerne bruger i stigende grad deres arbejdstid på private gøremål.
I en ny undersøgelse foretaget af Randstad indrømmer 37 procent af danskerne, at de ordner private sager i arbejdstiden.
“Det er udtryk for, at vi er ret langt fremme, når det handler om at opløse grænsen mellem arbejd og fritid,” siger Helge Søndergaard Hvid, der er professor ved center for arbejdsmarked på Roskilde Universitetscenter.
Han ser to forklaringer på udviklingen. Dels er der blevet længere mellem de formelle pauser, og så har vi i højere grad frihed til at disponere over vores tid på jobbet.
“Der er et stort ansvar, der lægges ud på medarbejderne. Når man har ansvaret for sine egne opgaver, har man også frihed til at disponere over sin egen tid,” siger han til Newspaq.
Netop derfor mener Helge Søndergaard Hvid heller ikke, at der er grund til at øge kontrollen med medarbejdernes disponering af arbejdstiden.
“Jeg tror, det ville være rigtig dumt, hvis ledelsen begyndte at lave mere generel kontrol af, at man ikke bruger tid på private spørgsmål på arbejdet,” siger han til Newspaq.
De opløste grænser mellem arbejdstid og fritid går også den anden vej, påpeger Helge Søndergaard Hvid.
Det bakkes op af undersøgelsen, der viser, at 52 procent af danskerne tager sig af arbejdsrelaterede opgaver uden for arbejdstiden.
Udviskningen vil fortsætte, og grænsen mellem arbejdsliv og privatliv bliver mere og mere flydende fremover, vurderer professoren fra RUC.
“Facebook og dens slags sociale medier gør det jo så oplagt, at man også er lidt på, når man er på arbejde. Så grænsen mellem hvornår man er på arbejd, og hvornår man holder fri, den bliver mere og mere utydelig,” siger Helge Søndergaard Hvid.
Undersøgelsen viser også, at 42 procent af danskerne bevidst finder frirum i løbet af dagen, hvor de hverken reagerer på mails eller telefonopkald.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu