Mange venter med børn, til det er for sent

2. marts 2012 14:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mange venter med børn, til det er for sent
Billede mangler

Danskerne får færre børn end tidligere – og det er selvom lysten til familieforøgelse er der hos de fleste danskere.
Folk venter nemlig med at få børn, til uddannelse, bolig og karrieren er på plads. Det siger seniorforsker ved SFI, Mogens Christoffersen.
“Man udsætter det at få børn, og så er der en del, der bliver så gamle, at de får vanskeligheder ved at få børn,” siger Mogens Christoffersen, der mener, at mange i virkeligheden gerne ville sætte børn i verden før.
Årsagen til, at danske par er længere om at blive forældre end tidligere, er, at danskerne helst vil sætte børn i en tryg verden, og det vil sige, at et hus og to fuldtidsindkomster fra trygge job skal være på plads, før danske par smider præventionen og forsøger at få børn.
Og det er svært.
For danske unge er lang tid om at komme igennem uddannelsen, og de første år på arbejdsmarkedet er for mange præget af korttidsansættelser og usikre arbejdsforhold på grund af krisen.
“Det er om at få et fast job, og så skal de begge to helst have det, så de kan betale en bolig på et boligmarked, der er indrettet efter, at man har to fuldstidsindkomster,” siger Mogens Christoffersen.
Han understreger, at problemerne er større i mange andre lande, der har større huller i det sociale sikkerhedsnet, end man har i Danmark.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu