Mangel på akutjob til ufaglærte

12. februar 2013 23:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mangel på akutjob til ufaglærte
Billede mangler

Tirsdag nåede regeringen sit mål om 12.500 opslåede akutjob, men stilladsarbejdere og andre ufaglærte må stadigvæk kigge langt efter disse job. Kun hvert 20. akutjob passer til de ufaglærte, der ellers er hårdest ramt af ledighed. Det viser en ny, omfattende kortlægning, som analysebureauet Kaas & Mulvad har gennemført for Ugebrevet A4.

 

Siden akutjobordningen blev indført i oktober, er der således kun blevet opslået et enkelt akutjob til vinduespudsere og fem akutjob til stilladsarbejdere. Til gengæld vrimler det med akutjobopslag til de få ledige læger, økonomer, psykologer og jurister. Blandt andet har der været 77 stillinger opslået til økonom, 115 til psykolog og 149 til hospitalslæge.

Ifølge kortlægningen er der generelt mange opslåede akutjob på sygehusene. Regionerne har opslået ikke færre end 1.371 akutjob til sygeplejersker. Det skal sammenholdes med, at der ikke er mere end 142 langtidsledige sygeplejersker, der har fået et brev om, at de er på nippet til at miste dagpengene. Med andre ord er der næsten 10 akutjob til hver ledig sygeplejerske i målgruppen.

Kortlægningen, der gennemgår 5.291 opslåede akutjob med præcise stillingsbeskrivelser, viser, at fordelingen af de opslåede akutjob er meget skæv og slet ikke passer til de arbejdsløse, der har allermest brug for et akutjob for at bevare retten til dagpenge, skriver Ugebrevet A4.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), havde dog kun rosende ord tilovers for akutjobordningen tirsdag aften, da regeringens mål var nået.

»Det viser, at de redskaber, regeringen har taget i brug, virker. Kort sagt. Det viser også, at den meget skingre kritik, som ikke mindst Venstre har stået bag, er faldet fuldstændig til jorden,« sagde han til Berlingske Nyhedsbureau.

Mens offentlige virksomheder har været flittige til at slå i alt 8.756 akutjob op, så halter det noget for de private firmaer. Her var målet, at der skulle slås 7.500 akutjob op, men på nuværende tidspunkt tegner de private virksomheder sig for blot for 3.744 jobopslag, der er særligt målrettet de langtidsledige.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu