Mangemilliardær er død – involveret i uhyggeligt brokollaps

23. oktober 2018 10:04 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Gilberto Benetton, den ene af de fire søskende bag tøjmærket United Colors of Benetton, er død.

Mangemilliardæren Gilberto Benetton, der grundlagde det italienske tøjmærke Unites Colors of Benetton sammen med sine tre søskende, er død.

Det skriver blandt andre det amerikanske medie Bloomberg. Gilberto Benetton blev 77 år gammel, og døde efter kort tids sygdom, oplyser hans familie. Han døde i sit hjem i Treviso i Italien.

Ifølge Bloomberg var Gilberto Benetton god for omkring 16 milliarder kroner.

Benetton startede med at sælge sweatre i Italien i 1960’erne. Forretningen voksede siden til en international kæde med omkring 5000 butikker, blandt andet på grund af deres kække og ofte provokerende markedsføring. Blandt andet i 1991, hvor firmaet brugte et billede af en katolsk præst og en nonne, der kyssede, i deres reklamer.

Udvidede forretningen

Gilberto Benetton stod især for at brede familieforretningen ud. Han lavede holdingfirmaet Edizione Holding, der blandt andet investerede i Roms lufthavne, et byggefirma, blev ejer af en række betalings-veje og en kæde af motorvejs-restauranter.

Senest kom Gilberto Benetton i vælten i august, da en motorvejsbro i Genoa kollapsede, skriver Independent. Gilberto Benetton var nemlig familiens repræsentant i firmaet Atlantia, der ejede og drev den vej, som broen var en del af. 43 mennesker omkom i ulykken.

Derudover havde Benetton-familien i lang tid også eget Formel 1-hold.

Ifølge Forbes var Gilberto Benetton ved sin død det 652. rigeste menneske i verden.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu