ANNONCE

Mangler din bil dette? Så risikerer du en bøde på din næste bilferie

16. februar 2017 15:12 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Nye miljøregler betyder, at du skal have noget helt særligt i din bil.

Hvis du skal til Frankrig  i din bil, gør du godt i landets  nye miljøzonemærkat, Crit’Air-mærkat, der skal sidde i forruden af din bil, hvis du vil være sikker på at undgå en bøde. Det skriver Applus Bilsyn i en pressemeddelelse.

Trafikmyndighederne i Frankrig indførte 1. juli 2016 en ny miljøzonelov, og den efterfølgende indkørselsperiode for udenlandske bilister er nu blevet ophævet. Det betyder, at mærkeløse bilister fra udlandet risikerer en miljøzonebøde efter 1. april 2017, hvis de kører ind i Paris.

– Har man ikke en Crit’Air-vignette på bilen, risikerer man en bøde på mellem 68 og 375 euro, eller 510-2.800 kr. Herudover skal man helt særligt for Frankrig være opmærksom på, at det er lovpligtigt at have en alkoholtester i bilen. Hos Applus Bilsyn arbejder vi på at komme til sælge den franske Crit’Air-mærkat i vores onlineshop på applusbilsyn.dk, hvor vi i forvejen, samt i vores synshaller, sælger engangsalkoholtestere godkendt i Frankrig, siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Samme idé i flere byer

Både Grenoble og Lyon har indført samme type miljøzone, uden at det endnu er nødvendigt for udenlandske bilister at have mærket siddende i forruden. En række andre franske byer barsler også med at gøre det til et krav for bilister at have mærket siddende i forruden, hvis de ellers vil undgå en sur bøde midt i ferien.

I pressemeddelelsen kan kan læse, at den blå-rød-hvide vignette er inddelt i seks kategorier og farver afhængigt af køretøjets indregistreringsårgang, energimærkning og emissionsmængde. Danske biler produceret før den 1.1.1997 kan ikke få vignetten.

Du kan i galleriet se, i hvilke andre franske byer end Paris, Grenoble og Lyon, der formodes at kræve et Crit’Air-mærkat i forruden af din bil indenfor en overskuelig fremtid.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu