Manu Sareen glemte penge til børnehjem efter succes med “qbal Farooq og Kronjuvelerne”

12. april 2012 11:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Manu Sareen glemte penge til børnehjem efter succes med
Billede mangler

 Kirke- og ligestillingsministeren skulle have sendt over 23.000 kroner til Indien for bestseller-børnebogen ”qbal Farooq og Kronjuvelerne”.
 
Manu Sareen fik aldrig sendt så mange penge afsted til i Indien, som han lovede i forbindelse med salget af sin børnebog.
 
I markedsføringen af den bestseller-børnebog, ‘Iqball Farooq og Kronjuvelerne’, som ministeren solgte fra 2007, fremgik det ellers, at en del af salget ville gå til et børnehjem i Indien, skriver BT.
 
“For hvert solgt eksemplar af ‘Iqbal Farooq og Kronjuvelerne’ donerer Manu Sareen tre kr. til børnehjemmet Child Fund Association i Bangalore, Indien,” skrev forlaget Sesams.
 
Manu Sareen var også selv ude at fortælle om sit velgørende projekt.
 
“Jeg glæder mig til at aflevere penge til børnehjemmet i efteråret. Det er min måde at bekæmpe ulighed i Indien på,” sagde han til Berlingske i 2008.
 
Faktum er dog, at Manu Sareen kun har doneret omkring en tiendedel af det, han lovede, nemlig 2.000 kroner til børnehjemmet i 2009.
 
Da bogen blev solgt i 7.831 eksemplarer burde han imidlertid have sendt mindst 23.551 kroner afsted til børnehjemmet i Indien.
 
Manu Sareen har erkendt, at han aldrig har besøgt børnehjemmet i Indien, og at han aldrig har givet tre kroner per solgt bog, som han havde lovet.
 
“I dag kan jeg konstatere, at jeg har begået fejl i sagen. Det beklager jeg,” siger kirkeministeren til BT.
 
Han har nu overført 21.000 kr. til børnehjemmet.
 
Børnehjemmet Child Fund Association-hjemmet huser 80 børn, hvoraf en del er forældreløse børn, der har levet på gaden. Donationer til hjemmet går hovedsageligt til basal medicin, tøj og mad.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu