ANNONCE

Mappe med navne på 720 kvinder får mand sigtet

29. august 2019 08:59 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Nordjyllands Politi har i længere tid efterforsket en sag om deling af intime billeder af 720 kvinder. En mand er sigtet.

Mappe med navne på 720 kvinder får mand sigtet
Nordjyllands Politi har sigtet en mand i en sag om et online katalog, hvor 720 kvinder er nævnt, der kunne indeholde krænkende materiale. Foto: Elo Christoffersen/ Arkiv

I foråret 2018 modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om ulovlige delinger af billeder på internettet. Efterfølgende har politiet efterforsket sagen intensivt.

Efterforskningen har vist, at der på internettet findes et katalog med omkring 720 kvindenavne i indholdsfortegnelsen. Ifølge politiet kunne mappen indeholde krækende billeder af de nævnte kvinder.

Nordjyllands Politi oplyser, at de har sigtet en mand i sagen.

Krænkende billeder

En efterforskning, der tog sin start i 2018, har vist, at der er blevet oprettet et online katalog med omkring 720 navne i indholdsfortegnelsen.

Ud fra de beskrivelser, som står i forlængelse af hvert kvindenavn, har Nordjyllands Politi en formodning om, at mappen indeholder krækende, intime billeder af de nævnte kvinder.

Materialet i kataloget, er gerningsmanden bag kommet i besiddelse af ved hacking og ulovlig deling.

Efterforskningen begyndte på baggrund af en anmeldelse om ulovlig deling af billeder.

Ingen adgang

Politiet har siden benyttet sig af it-understøttet efterforskning, som har vist, at kataloget er blevet oprettet af en ukendt gerningsmand.

Det er ikke lykkedes politiet at skaffe sig adgang til materialet i kataloget. De har kun kunnet få fat i katalogets indholdsfortegnelse.

I indholdsfortegnelsen var der et skærmprint af en af kvindernes Facebookprofil.

Mand anholdt

Politiet har efter videre efterforskning fundet ud af, at skærmprintet er blevet uploadet af en 24-årig mand fra Aalborg.

Den 7. maj 2018 blev han derfor anholdt. Han er sigtet for blufærdighedskrænkelse og for uberettiget videregivelse af billeder af private forhold.

Under politiets afhøring erkendte den 24-årige sin rolle i sagen. Han blev efterfølgende løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Af hensyn til den videre efterforskning, er Nordjyllands Politi ikke interesseret i at oplyse, hvad den anholdtes rolle præcist har været i sagen.

Kompleks efterforskning

Der har været mange tråde at rede ud for efterforskerne i denne sag. Det skyldes dels, at de har skullet forfølge vanskelige it-spor, men også fordi der er et stort antal kvinder involveret, som skulle identificeres og kontaktes.

– Vi tager delingssager af intimt materiale meget alvorligt. Det er dybt krænkende for borgerne at få delt intime billeder, siger Vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Frank Olsen i pressemeddelelsen.

Vicepolitiinspektøren uddyber, at når politiet har samlet et overblik over, hvor mange kvinder, der ønsker at få en bistandsadvokat beskikket, så sender politiet en anmodning om beskikkelse til Retten i Aalborg, og sagen bliver afleveret til anklagemyndigheden.

Kvinderne har indtil den 1. oktober til at melde tilbage på ønsket om bistandsadvokat.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu