ANNONCE

Marathon-måling afslører danskernes farttrang

23. april 2020 09:28 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Syd- og Sønderjyllands Politi har udført marathon-måling på to udvalgte strækninger.

Marathon-måling afslører danskernes farttrang
SYd- og Sønderjyllands Politi har netop overstået en marathon-måling på to af kredsens fokusstrækninger. Det blev til over 100 sager. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Over de seneste 24 timer har Syd- og Sønderjyllands Politi foretaget fartkontrol på to fokusstrækninger i politikredsen.

Det endte med 104 sager i alt, hvor bilister har kørt for stærkt. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Flere klip i kortet

Marathon-målingen, som Syd- og Sønderjyllands Politi kalder deres fartkontrol, der foregår over 24 timer, førte til en del sager. På Ringkøbingvej i Varde og på Rømøvej i Tønder var det en ATK-vogn, der skulle fange alle fartsynderne.

I alt kørte 70 bilister for stærkt på Ringkøbingvej. 19 af dem kørte så stærkt, at det kostede en klip i kørekortet. Lidt færre var det dog på Rømøvej, hvor 34 bilister blev taget for at køre for stærkt, heraf oplevede fire bilister at få et klip i kørekortet.

Ved kontrollen var en af de højest målte hastigheder 128 kilometer i timen på en vej, hvor fartgrænsen er 80 kilometer i timen.

En hurtig påske

Det er ikke første gang, politiet har ytret at de færre biler på vejene på grund af landets nedlukning formentlig har fået flere bilister til at køre for stærkt.

Rigspolitiet oplyste efter påske, at netop den højtid var blevet brugt på at køre for stærkt. I alt blev 11.439 bilister taget for at køre med en hastighed over de tilladte fartgrænsen.

Den omfattende fartkontrol blev udført i alle politikredse i perioden fra den 3. april frem til den 13. april.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu