ANNONCE

Marcel fuldender den beskidte snes

22. december 2011 13:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Marcel fuldender den beskidte snes
Billede mangler

Retten har talt. Seks voldtægter og to drab betyder, at Marcel Hansen – eller Amagermanden, som han kaldes – skal i fængsel på livstid.
Det betyder, at han bliver fange nummer 20, der skal afsone retssystemets strengeste straf.
Siden 1980 er 28 blevet idømt straffen og af dem, sidder 19 altså stadig fængslet. Nogle er blevet løsladt, og andre er afgået ved døden.
Her kan du læse om nogle af de andre, der i øjeblikket afsoner fængsel på livstid.
2010: 45-årige John Knudsen idømmes livstid for at have voldtaget og dræbt den 52-årige Kirsten Bay Andersen i Haderslev. Han flygtede til Spanien, hvor spansk politi genkendte og anholdt ham.
2006: Ghulam Abbas kendes skyldig i et såkaldt æresdrab begået mod hans egen datter – den 18-årige Ghazala Khan, der blev skudt ned foran banegården i Slagelse, hvor også hendes mand blev forsøgt likvideret.
2005: Jan Beblein, en 45-årig skorstensfejer fra Aalborg, idømmes livstid for at have misbrugt og dræbt den kun 10-årige Sonja Emborg.
2001: Peter Lundin blev idømt livstid for mordet på Marianne Pedersen og hendes to sønner. Ligene er aldrig blevet fundet, men sagen er en af de mest omtalte i dansk retshistorie.
1998: Jørgen ‘Fehår’ Nielsen, der er medlem af Hells Angels, får livstid for drabet på Bandidos-rockeren Uffe Larsen i Kastrup Lufthavn, og drabsforsøg på fem andre Bandidos-rockere. Det menes at være episoden, der startede rockerkrigen.
1998: Niels Poulsen, prøvemedlem af Bandidos får livstid for et spektakulært raketangreb på Hells Angels’ rockerborg i Titangade. To blev dræbt og 18 såret, da panserværnsraketten ramte huset, hvor der var mere end 100 mennesker samlet til fest.
1995: Elisabeth Wæver idømmes livstid for at slå sin elskers kone og to børn ihjel i en mordbrand på Bornholm. Hun er en af tre kvinder, der afsoner livstid i Danmark.
1985: Naum Conevski idømmes livstid for drabet på to tilfældige teenagere, der havde slået deres telt op på Femøren på Amager, hvor de ville overnatte. Han er senere blevet erklæret sindssyg og overflyttet til en lukket afdeling i Nykøbing Sjælland.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu