ANNONCE

Margrethe: Tror ikke på 10 år mere

7. april 2020 13:46 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Den 16. april fylder Hendes Majestæt Dronning Margrethe 80 år. Hun tror selv, det bliver hendes sidste runde fødselsdag.

Torsdag den 16. april skulle have været en kæmpe stor dag for dronning Margrethe. Det er dagen, hvor hun fylder 80 år og hvor hun skulle fejres med en gigantisk folkefest. Det har corona-pandemien sat en stopper for.

Artiklen fortsætter under videoen

Nu fortæller hun i et interview med Alt For Damerne, at hun tror, det bliver hende sidste runde fødselsdag.

“Jeg tror ikke, der er ti år foran mig. Det tror jeg ikke. Men det vil jo vise sig. Jeg føler ikke, at tiden går på hæld, men med en vis grad af realisme må man vel sige, at der ikke er ti år foran mig”, siger hun i interviewet.

Det fremgår dog også, at majestæten fortsat er sund og rask.

Uhørt og ekstraordinært

Kongehusets havde en lang række planlagte aktiviteter i forbindelse med fejringen af dronningens 80-års fødselsdag, men de er alle aflyst.

Det er ifølge kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen en helt uhørt og ekstraordinær situation.

– Det er aldrig sket før i nyere tid. Så stor en fejring er i moderne tid aldrig blevet aflyst. Det er helt exceptionelt, har han tidligere konstateret overfor Kendte.dk.

Lars Hovbakke Sørensen mener dog, at fødselsdagen trods alt vil blive markeret.

– Jeg tror, at dagen bliver markeret i medierne, der vil skrive om dronningen på en eller anden måde. Det bliver en fejring af dronningen i elektroniske og trykte medier, uden at folk er samlet, siger kongehuseksperten.

Sommertogt udsat

Af kongehusets hjemmeside fremgår det nu også, at majestæten har udsat sit planlagte sommertogt med Kongeskibet Dannebrog til Anholt den 3. juni og Aarhus Kommune den 5.-6. juni til forsommeren 2021.

Desuden, at alle aktiviteter for dronningen og den kongelige familie i forbindelse med markeringen af 100-året for genforeningen af Danmark og Sønderjylland i juli måned er aflyst.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu