ANNONCE

Maria-sagen: Journalister smidt ud af retssalen

11. januar 2021 16:10 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Retten i Hillerød har mandag besluttet, at Thomas Gotthard fortsat skal sidde varetægtsfængslet

Det bliver mandag ikke muligt for offentligheden at få et yderligere indblik i sagen mod præsten Thomas Gotthard, der er sigtet for at have dræbt sin hustru, Maria From Jacobsen.

For ligesom ved forrige retsmøder har dommeren i Retten i Hillerød valgt at det skal være for lukkede døre ved mandagens retsmøde, der handler om, hvorvidt Thomas Gotthard fortsat skal være varetægtsfængslet.

De lukkede døre betyder, at pressen og tilhørere er blevet smidt ud og ikke får indblik i, hvad der kommer frem under retsmødet.

– Det er af hensyn til de alvorlige sigtelser, der er rejst, og at forurettede endnu ikke er fundet, siger dommeren.

Inden pressen blev smidt ud, kunne journalisterne dog se Thomas Gotthard, der medvirkede i retsmødet via en videoforbindelse fra arresten.

Thomas Gotthard har siddet fængslet siden 16. november. Hustruen, der er psykolog, har været forsvundet siden slutningen af oktober. Og selv om hun ikke er fundet, mener politiet, at hun er blevet dræbt.

Det fremgik også af retsbogen, at politiet havde fundet store mængder kaustisk soda og saltsyre hos manden.

Retsmødet endte med at Thomas Gotthard får forlænget sin varetægtsfængsling med yderligere fire uger.

Vidner søges

Flere gange siden november har politiet efterlyst vidner i sagen. Senest er der frigivet billeder af den sigtede fra en genbrugsplads.

Her kan man se drabssigtede Thomas Gotthard skille sig af med en blå fodertønde og en sækkevogn på Frederikssund Genbrugsplads, Strandvangen 17 i Frederikssund.

I en pressemeddelelse udsendt af Nordsjællands Politi kan man læse, at tønde og sækkevogn har relevans for sagen om Maria From Jakobsens forsvinden, omend politiet ikke kommer nærmere ind på hvilken.

Politiet har også søgt vidner, der har set en hvid Chevrolet Spark med registreringsnummer AK 82 345 og en grå Suzuki Baleo med registreringsnummer CH 78 908.

Den grå Suzuki Baleo har påmonteret et anhængertræk og har muligvis kørt med en trailer. Traileren har registreringsnummer BM 54 47.

Politiet har også søgt efter Maria From Jakobsen. Blandt andet 30. december Slangerupvej i Frederikssund.

– Det er rigtigt. Vi har været der i forbindelse med Maria-sagen. Vi fandt hende dog ikke, sagde Daniel Cunneely, vagtchef ved Nordsjællands Politi, dengang til Newsbreak.dk.

Om der blev fundet andre effekter, der kan have forbindelse med den bizarre sag, kan Cunneely ikke svare på.

Personer, der har oplysninger i sagen, kan kontakte politiet på telefon 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu