Marianne Jelved skal til Oscarfest

23. februar 2013 05:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Marianne Jelved skal til Oscarfest
Foto: Facebook.

Den danske kulturminister Marianne Jelved (R) deltager i årets Oscar-uddeling, fordi »En Kongelig Affære« er med i konkurrencen.

 

Fredag aften var hun til Oscar Akademiets reception for deltagerne i konkurrencen om årets bedste udenlandske film, lørdag er hun selv vært for en reception for danske journalister og holdet bag filmen, og søndag aften er hun med ved Oscar-festen i Dolby Theatre i Los Angeles, hvor den amerikanske filmindustris hotteste navne mødes.

Hun ser temmelig glad ud, når man spørger hende, om hun skal med til Oscar-festen.

»Ja, jeg har fået lavet en rigtig dronningekjole, som jeg siger til mine små børnebørn, som selv har prinsessekjoler. Jeg synes, at det er fantastisk. Det er jo sådan noget, man ikke forestiller sig skal ske for sådan en skolelærer fra Jyllinge. Mit liv i politik har ført mig mange steder hen, også til Moskva og et møde med Boris Jeltsin, og nu skal jeg til Oscar-galla,« siger Marianne Jelved og griner.

Fredag er der blevet dryppet en anelse malurt i bægeret for den danske film, idet The Hollywood Reporter har citeret et anonymt amerikansk medlem af Oscar-akademiet for at sige, at »En Kongelig Affære« er kedelig.

»’En Kongelig Affære er en af den slags film, der virkelig keder mig. Jeg faldt i søvn, mens jeg så den«, lyder det fra den anonyme kilde, der tilhører filmakademiets instruktør-gruppe, der tæller 371 medlemmer.

Hvis kilden taler sandt, hvad angår hans lur under visningen af filmen, er han eller hun strengt taget ikke stemmeberettiget, da filmakademiets regler tilsiger, at man skal have set samtlige udenlandske film, for at kunne stemme på sin favorit i kategorien.

Natten mellem søndag og mandag uddeles Oscar-priserne, og til stede i salen i The Dolby Theater, er udover ministeren også Nikolaj Arcel, og dennes kæreste, samt skuespilleren Mads Mikkelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu