Marianne Jelved udnævnes som ny kulturminister

6. december 2012 07:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Marianne Jelved udnævnes som ny kulturminister
Billede mangler

Marianne Jelved (R) afløser Uffe Elbæk (R) på kulturministerposten – det har hun nu selv bekræftet.
 
Den tidligere Radikale leder, der selv har beklædt flere ministerposter, har sagt ja til jobbet, der blev ledig, efter Uffe Elbæk onsdag trak sig oven på AFUK-sagen.
 
Det bekræfter Marianne Jelved selv overfor TV 2.
– Jeg er glad, siger hun.
 
TV ’s politiske redaktør, Anders Langballe, kommenterer Jelveds udnævnelse således:
’- Marianne Jelved er en af de mest erfarne i det danske folketing og i den radikale folketingsgruppe. Og man har efterlyst erfaring i regeringen. Posten som kulturminister er en post, der kræver en vis tyngde. Så på den måde er valget ganske begavet. Hun er dygtig og erfaren og har en fremtoning, der gør, at hun kan begå sig i kulturlivet, siger Anders Langballe.
 
Til Politiken siger Marianne Jelved, at hun tog opgaven efter kort betænkningstid:
– Jeg synes, det er en meget spændende udfordring og opgave. Jeg er ked af det på Uffe Elbæks vegne, det er klart. Men da Margrethe (Vestager, red.) spurgte om jeg ville tage over, så betænkte jeg mig om nogle minutter, for det er godt nok et spring, for jeg er jo glad for det jeg sidder med nu. Men Margrethe fik sagt det på den rigtige måde, så jeg endte med at sige ja, siger Marianne Jelved til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu