Marie i Uganda: Tjekket for dødelig virus

27. februar 2020 12:24 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

På sin tur til Uganda er prinsesse Marie blevet tjekket for coronavirus.

I de kommende dage besøger prinsesse Marie Uganda i sit virke som protektor for Folkekirkens Nødhjælp.

Under sit ophold er prinsessen blevet tjekket for coronavirus, skriver BT.

Artiklen fortsætter efter videoen

Tog temperaturen

Da prinsessen ankom til Arua med et mindre fly for at besøge flere udviklingsprojekter blev de nyankomne sikkerhedstjekket.

Tjekket fokuserede mest på, om de ankomne var blevet smittet med den dødelige coronavirus, der hærger flere af verdenens lande i øjeblikket.

Prinsessen fik taget en standard temperaturmåling for at tjekke, om hun var smittet. Det samme gjorde de andre, der var ombord på samme fly.

Prinsesse Marie fik også sine hænder sprittet.

Kamp for klima

Prinsesse Maries rejse til Uganda har særligt bæredygtige projekter, som er stablet på benene af Folkekirkens Nødhjælp, for øje.

De kommende dage skal prinsessen præsenteres for en række klimaprojekter, som Folkekirkens Nødhjælp står bag, der både er bedre for miljøet, men som også er med til at sikre bedre levevilkår for fattige og sårbare familier.

– Vi ser frem til at introducere prinsesse Marie for en del af vores arbejde i Uganda og give prinsessen en større indsigt i de udfordringer, som landet står over for. Særligt klimaforandringerne og ekstremt vejr er et alvorligt problem i regionen, og der er brug for grønne og bæredygtige løsninger. Ellers risikerer vi, at endnu flere mennesker sulter, når høsten slår fejl, sagde generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, få dage før afrejse.

Mange år som protektor

Folkekirkens Nødhjælp har efterhånden haft prinsesse Marie som protektor i længere tid. Hun begyndte i 2011.

Tre gange har prinsessen rejst med Folkekirkens Nødhjælp, hvor den første rejse gik til Cambodja. Her fokuserede rejsen mestendels på, hvordan organisationen var med til at bekæmpe sult.

Senere har hendes rejser med Folkekirkens Nødhjælp også inkluderet fokus på fattigdomsbekæmpelse, dyrkning af afgrøder og adgang til HIV-medicin.

Prinsessen er i Uganda frem til søndag den 1. marts 2020.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu