ANNONCE

Marie ikke i tvivl: Søn skal i skole

8. april 2020 21:53 | Af: Newsbreak.dk

Forældre er splittede i forhold til, om de vil sende deres børn i skole efter påske. Marie Schmidt er en af fortalerne for at starte med børnene.

Marie ikke i tvivl: Søn skal i skole
Marie Schmidt fra Randers stoler på myndighederne og finder det fornuftigt at sende sit barn i skole efter påske. - Foto: Privat.

Marie Schmidt fra Randers mener, at det er den rigtige beslutning at lade de mindste begynde i skole og daginstitutioner først.

Hun har en søn på syv år, der skal i 0. klasse igen onsdag efter påske.

– Nogen skal jo starte, og de mindste reagerer mindst på smitte. Min søn plejer at klare sygdomsforløb i stiv arm, og jeg stoler på vores sundhedsvæsen. Så det er det rigtige efter min mening at starte med børnene, siger Marie Schmidt til TV2 Østjylland.

– De ældre elever har også bedre mulighed for virtuel undervisning.

Artiklen fortsætter under videoen

Marie Schmidt håber naturligvis ikke, at hendes søn bliver smittet, og risikoen er med til at give hende betænkeligheder.

Men ikke nok til at holde ham hjemme.

– Mit forslag til skolen er at have børnene mere ude i små grupper. Min søn savner sine kammerater, så jeg tror, at det er godt for ham at komme afsted, siger Marie Schmidt.

En familie, der ikke deler hendes holdning, er familien Skovbo i Funder ved Silkeborg. Her ser man ikke frem til åbningen næste onsdag.

Følelsen er ikke rigtig

– Jeg er utryg ved det. Jeg kan ikke se mine børn i det. Jeg har det ikke godt i maven med det, siger Anne-Mette Skovbo Eggertsen til TV2 Østjylland.

Hendes mindste dreng Hugo på to år går i dagpleje, og hendes ældste Noah går i børnehave. Men de skal ikke afsted, selvom der åbnes op for det onsdag den 15. april.

– Jeg er nødt til at mærke efter, og det føles ikke rigtigt lige nu, fortæller Anne-Mette Skovbo Eggertsen.

Føler med personalet

Hun afventer en udmelding fra daginstitutionerne og har tiltro til myndighederne, som hun mener, har gjort det rigtig godt indtil nu.

– Jeg kan bare ikke se, hvordan personalet skal klare det, med den normering de har. Og også med værnemidler, som der er tale om, de skal have. Hvad hvis børnene slår sig, og de skal have en krammer, som jo omsorg, spørger hun.

På et pressemøde onsdag kl. 11 vil blandt andre Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil formentlig svare på nogle af spørgsmålene fra bekymrede forældre.

Anne-Mette Skovbos yngste dreng har tidligere været indlagt med en blodforgiftning, så hun er også bange for, at hans immunforsvar ikke er gearet til det.

Overlæge: Børn har meget lav risiko for at få corona

Ifølge ledende overlæge og professor ved afdelingen for infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard, så skal man dog ikke være nervøs som forælder i forhold til det sundhedsmæssige.

– Børn har en meget lav risiko for at få coronavirus. Langt de fleste bliver slet ikke syge af det, fortæller Lars Østergaard til TV2 Østjylland.

Børnene kan komme til at smitte hinanden, men i den alder får de yderst sjældent et alvorligt forløb, når det handler om coronavirus, forklarer Lars Østergaard. Og forholdsreglerne er vigtige at følge.

Man skal selvfølgelig være opmærksom, hvis ens barn får symptomer på coronavirus, som for eksempel åndenød.

– Det aller bedste ville selvfølgelig være, hvis man kunne isolere sig, indtil der er en vaccine, men det kan man jo ikke. Vi skal jo begynde at åbne samfundet op igen, siger Lars Østergaard.

Forstår nervøsitet

Han forstår også godt, at pædagoger og lærere kan være nervøse, men det behøver de ikke – hvis forholdsreglerne bliver fulgt.

– Nej, det synes jeg ikke. Jeg kan godt forstå, at man kan være bekymret, når man kommer ud som de første. De fleste er jo forhåbentlig friske og raske, og hvis man er syg, så skal man blive hjemme, siger Lars Østergaard til TV2 Østjylland.

Hvis man har symptomer på sygdom, også milde symptomer som forkølelse, skal man blive hjemme, indtil man er rask, lyder retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen.

Citathistorie: TV2 Østjylland.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu