ANNONCE

Mary åbner zoo: Nu kan alle se pandaerne

11. april 2019 12:12 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Nu kan de mange pandainteresserede danskere selv opleve det majestætiske dyr.

Det har taget mange års planlægning og arbejde at få et pandaanlæg i Københavns Zoologiske Have. Onsdag aften blev det officielt åbnet. De inviterede gæster til gallaåbningen tæller blandt andre dronning Margrethe og havens nye protektor, kronprinsesse Mary.

Men torsdag morgen var det offentlighedens tur til at få et kig ind i det store nye anlæg, som har fået to nye og helt særlige beboere. Med til torsdagens åbning for offentligheden var også kronprinsesse Mary, der fik en chance for at nyde havens nye trækplastre i børnehøjde.

Og det er vist sikkert at sige, at fremmødet var stort – og begejstringen større for de mange børn og voksne, der ville se det nye superanlæg.

Sådan er det nye zoo

Pandaernes nye hjem er designet af Bjarke Ingels Group. Det måler omkring 1300 kvadratmeter og har kostet 160 millioner kroner at opføre. Anlægget er formet som en stor yin-yang-figur, der er sort og hvid ligesom pandaerne. Der er arbejdet med to forskellige skovtyper – tågeskov og bambusskov – der ligger på hver sin bakke i anlægget.

De to pandaer er udlejet fra Kina og skal bo i Danmark i 15 år. Bjørnene tilhører stadig Kina, og det samme gør de unger, de måske får i fremtiden.

I perioden skal Danmark betale en million amerikanske dollar i pandaleje om året. For hele perioden svarer det til i alt 100 millioner kroner. Derudover kommer der omkostninger til driften og pasningen af pandaerne.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu