ANNONCE

Mary afslører nyt julemærke

26. oktober 2020 18:46 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Julemærket 2020 markerer 100 året for Sønderjyllands genforening med Danmark.

H.K.H. Kronprinsesse Mary, der er protektor for Julemærkefonden, kunne i dag afsløre årets julemærke. Det skete ved en lille højtidelighed på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde, der er det nyeste af de i alt fem Julemærkehjem i Danmark.

Se billeder fra højtideligheden i galleriet ovenfor.

Kronprinsessen ankom til Liljeborg klokken 10.45, hvor hun blev modtaget af et par af husets beboere og hvor også Tomas Björnsson, der har tegnet mærket, ventede.

Temaet er ‘Genforeningen’ og markere 100 året for Sønderjyllands tilbagevenden til Danmark. Det er tegnet som et Danmarkskort, hvor de fem Julemærkehjem er illustreret sammen med en lang række danske seværdigheder.

Arket indeholder samtidig en kærlig hilsen til Julemærkerne fra 1919 og 1920, hvor folkeafstemningen om Genforeningen dannede grundlag for motivet.

Det er tale om det 117. i rækken af julemærker og provenuet fra salget af dem er siden 1904 gået til at hjælpe udsatte børn i Danmark, som kæmper med blandt andet mobning, ensomhed og overvægt.

Salget af julemærker dækker cirka en tiendedel af omkostningerne til julemærkehjemmene. De modtager blot tre procent i offentligt tilskud og er derfor meget afhængige af øvrige, indsamlede midler, skriver Ritzau.

De fem julemærkehjem i Danmark er beliggende i Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted samt Roskilde og hvert år har op mod 1000 børn mulighed for et ophold på et af dem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu