Massefyringer i forsvaret efter skatteaftale

23. juni 2012 14:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Massefyringer i forsvaret efter skatteaftale
Billede mangler

Mellem 1.000 og 1.500 ansatte står til at få en fyreseddel, mens mange hundrede ledige stillinger ikke vil blive genbesat.
Sådan ser fremtiden ud for det danske forsvar, efter regeringen sammen med Konservative og Venstre fredag blev enige om en ny skattereform. Det skriver Politiken.
Forligspartierne skal som følge af den nye aftale i løbet af efteråret finde op mod tre milliarder kroner i besparelser inden for forsvaret, og ifølge avisens oplysninger er der derfor lagt op til fyringer i massevis.
Landets officerer kan samtidig vente store ændringer, da der er et forslag på bordet om, at fremtidens officerer ikke skal være tjenestemænd, og eleverne på landets officersskoler skal have SU i stedet for løn.
Formand for forsvarets menige konstabler, Flemming Vinther, tror ikke på, at besparelser på op til tre milliarder kroner kan gennemføres smertefrit.
– Det bliver hverken let eller udramatisk at spare op mod 15 procent. Det vil give radikale ændringer i forhold til det, vi gør i dag, siger han til Politiken.
Især SU-forslaget er problematisk, advarer formanden for officersforeningen, Bent Fabricius, som mener, at det kan punktere korpsånd og loyalitet i officerskorpset.
– Jeg er ikke i tvivl om, at vores loyalitet hænger samen med, at vi er tjenestemænd. Samtidig har vi den sikkerhed, at når man tager den specielle officersuddannelse, kan man blive i forsvaret gennem hele livet. Hvis man også fjerner lønnen under uddannelsen, kommer der helt andre ansøgere ind i fremtiden, siger han til Politiken.
Kilde: Politiken

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu