Masser af sne til københavnerne

13. marts 2013 09:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Masser af sne til københavnerne
Billede mangler

Utallige københavnere og sjællændere måtte her til morgen ud med sneskovlen, før de kunne bevæge sig ud den kaotiske morgentrafik.

 

Sneen har væltet ned i de tidlige morgentimer, men hvis man går og håber på, at det hvide drys snart vil fordufte til fordel for forårssolen, må man tro om igen.

»Sneen ligger hen over store dele af Sjælland, og det ser ikke ud til, at den for alvor vil forsvinde fra hovedstadsområdet før hen på eftermiddagen,« siger den vagthavende meteorolog på DMI Jeanne Mangerel.

Hun understreger imidlertid, at der er store lokale forskelle i snemængderne.

»Men mange steder vil man få fem-ti cm sne, og sneen vil i vidt omfang blive liggende, for temperaturen vil holde sig lige under frysepunktet i løbet af dagen,« siger meteorologen.

I løbet af eftermiddagen rejser snebygerne mod øst og sydøst, så sidst på dagen vil det især være danskere nede på Lolland-Falster, der fortsat vil få vrimlende sneflokke i hovedet.

Også i morgen torsdag kan der komme enkelte snebyger over de østlige egne, og på søndag er der mulighed for, at folk i landets sydvestlige egne får en omgang hvidt pulver fra oven.

Ifølge de aktuelle prognoser ser det endda ud til, at nattefrosten vil blive hængende over Danmark helt frem til slutningen af den første forårsmåned – ifølge kalenderen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu