ANNONCE

Masser af sol men iskoldt

23. april 2021 06:37 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En fredag i tørvejrets tegn

Masser af sol men iskoldt
Hvis man kan finde læ og sol fredag, kan man få en rigtig rar oplevelse, ifølge DMI. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der er udsigt til masser af sol i dag såvel som i weekenden. Det fortæller Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Dermed bliver fredagens vejr på mange måder en gentagelse af torsdagens, på godt og ondt. For nok skinner solen, men vejret kommer stadig fra nord, og det betyder, at temperaturene generelt for fredag, såvel som lørdag og søndag, vil ligge omkring 10 graders varme.

Til gengæld er der stort set ikke udsigt til regnvejr i dag og i de kommende dage. Det er kun i den sydvestlige del, at man har vådt vejr i vente, og her kommer man også til at døje med flere skyer end i resten af landet.

Hvor temperaturerne på den ene side ikke ser ud til at komme over 10 graders varme, vil vinden dog aftage fredag og igen lørdag og søndag.

– Hvis man kan finde en lækrog med sol, vil det føles ganske varmt, siger Klaus Larsen.

Nattefrost

De få skyer betyder, at nattetemperaturerne den kommende tid kommer et godt stykke under frysepunktet, til mellem tre og fire graders frost.

Derudover ser vejret ud til at ændre sig i sidste uge af april, hvor der kan komme flere byger til landet fra midt på ugen.

I mellemtiden ser det ikke ud til, at forårsvarmen for alvor får fat på Danmark.

Klaus Larsen fortæller, at at kig på langtidsprognoserne siger, at vi skal frem til sidste halvdel af maj, før vi igen nærmer os 20 graders varme.

– Vi skal vænne os til de her 10 grader i det næste stykke tid, siger Klaus Larsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu