Masseslagsmål sender 14 rockere i spjældet

15. maj 2012 14:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Masseslagsmål sender 14 rockere i spjældet
Billede mangler

Det var et masseslagsmål af de helt store, da to rockergrupper tørnede sammen i Esbjerg.

 
Men en vaks betjent nåede at tage billeder af sammenstødet, og tirsdag blev alle 14 tiltalte sendt i fængsel.
De tiltalte kommer fra rockerklubben Bandidos og støtteklubben Guardias Diablos, og de fik alle varierende fængselsstraffe alt efter deres rolle i opgøret.
Den længste straf blev på 14 måneders fængsel, mens en anden kun fik fire måneder bag tremmer. De øvrige fordelte sig derimellem.
Det var i august 2011, at tre mænd fra miljøet omkring Hells Angels blev overfaldet i rundkørslen ved Strandby Plads.
Stemningen var på det tidspunkt noget anstrengt i Esbjerg, fordi Hells Angels havde etableret en fuldgyldig afdeling i byen på vestkysten.
HA’erne blev overfaldet med knivstik, spark og slag med blandet andet en donkraft og andet værktøj.
Da de tre mænd blev overfaldet, var en politimand til stede i en lejlighed nær Strandby Plads, og de billeder, han fik taget, har indgået som bevis i sagen.
Dermed måtte størstedelen af de tiltalte under sagen erkende, at de var på stedet under opgøret. Det har dog ikke forhindret dem i at nægte sig skyldige i voldsanklagerne.
De har i stedet sagt, at det faktisk var HA’erne, der indledte slagsmålet.
Retssagen er blevet afviklet under tæt politibeskyttelse, og stemningen i Esbjerg er stadig så præget af spændinger mellem de to grupperinger, at politiet den sidste måneds tid har haft særlig visitationszone i byen.
Den blev indført i april, efter at en gruppe mænd med tilknytning til Bandidos i Jernbanegade angreb folk fra HA, der var blevet stoppet i en politikontrol.
Blandt de dømte er også præsidenten for Bandidos i Esbjerg. Han er tidligere dømt for at have skudt et tidligere HA-medlem i benet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu