Massevis af danskere flygter fra voldsom brand i ferie-paradis

5. juli 2016 09:06 | Af: Ritzau Fokus og Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Omkring 30 af 40 nedbrændte mobile homes på campingplads var beboet af danskere, siger rejsedirektør.

Massevis af danskere flygter fra voldsom brand i ferie-paradis
Langt de fleste af de udbrændte mobile homes på en campingplads i Italien var beboet af danskere, siger rejsedirektør. Foto: Google Maps

Gasflasker eksploderede på stribe, da en voldsom brand på en italiensk campingplads nær Venedig raserede op mod 40 såkaldte mobile homes.

Det var især danske familier, der blev ramt af den voldsomme brand, der mandag opstod på en campingplads tæt ved Venedig i Italien.

Det fortæller Bent Ove Sortsø, der er administrerende direktør for rejsearrangøren Dansk Bilferie.

Hans selskab har lige nu omkring 100 danskere på den omtalte campingplads. Han vurderer, at der boede danskere i cirka 30 af de omkring 40 mobile homes, der udbrændte.

– Det var vist ret voldsomt, lige da det skete.

– Alle dem, jeg har hørt om, er blevet genhuset på andre campingpladser, siger han.

Ifølge italienske medier menes branden opstået hos en dansk familie, formentlig på grund af et levende lys.

Avisen Venezia Today skriver, at der er tale om en 55-årig dansker. Men den oplysning vil hverken det lokale politi, Udenrigsministeriets Borgerservice eller Dansk Bilferie bekræfte.

– Hvad der er op og ned på det, det ved jeg ikke. Det var ikke vores kunde. Og vi er ikke særlig meget i kontakt med nogle af dem, der stod uden for i undertøj eller hvad de nu gjorde.

– Vores kunder lå lidt længere væk, men der var stadigvæk nogle af dem, der blev berørt, fordi ruderne for eksempel måske smeltede lidt. Og dem har vi flyttet, siger Bent Ove Sortsø.

Ingen tilskadekomne

Ingen kom tilsyneladende til skade ved branden. Men ifølge medierne risikerer den eller de ansvarlige at hæfte økonomisk for de omfattende materielle skader.

Også andre selskaber, herunder Dansk Fri Ferie, har sendt danske familier til den omtalte campingplads.

Selv har Dansk Bilferie ifølge Bent Ove Sortsø været “heldige”. Kun fem af selskabets familier er berørt af branden, og kun i lettere grad. De er alle blevet flyttet til en anden campingplads.

Campingpladsen Pra delle Torri ligger i kystbyen Caorle og har ifølge Bent Ove Sortsø en kapacitet på mellem 7000 og 8000.

Omkring 2000 turister er som følge af branden blevet evakueret fra campingpladsen, der ligger i kystbyen Caorle.

Ifølge Bent Ove Sortsø fra Dansk Bilferie optager mange danskere netop i disse uger en stor del af campingpladserne i området.

Vagthavende hos Udenrigsministeriets Borgerservice Folmer Jensen siger tirsdag morgen, at ministeriet ikke har oplysninger om, at danskere skulle været kommet til skade eller være ansvarlige for branden.

– Men vi er bekendt med, at der er en brand på en campingplads i Italien, siger han og tilføjer:

– Via den danske ambassade i Rom er vi i tæt kontakt med de danske statsborgere på campingpladsen og står klar til at yde dem konsulær bistand. Det kan være, hvis de skal have hjælp til at komme hjem på en eller anden måde, hvis de har brug for for eksempel lægehjælp eller advokatbistand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu