Massiv kritik: Nu tager hofchef konsekvensen

25. marts 2019 21:36 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Efter massiv kritik har hofchefen nu taget konsekvensen.

Den 11. marts kom det frem, at Christian Schønau var blevet valgt som ny formand for Poul Due Jensens Fond – og hvis det navn ikke vækker genklang, så er det den fond, der ejer Grundfos. I sig selv er det en kæmpe titel, da det er en af landets største fonde, men nu trækker han sig fra posten allerede inden, at han er tiltrådt.

Det skyldes en massiv kritik, som Christina Schønau har mødt i den seneste tid, da han også er hofchef ved Kronprinseparrets Hof. Og nu er kritikken taget til efterretning.

– Det er ikke holdbart, at der kan rejses tvivl om en sammenblanding af interesser mellem mit hverv som hofchef for Kronprinsparret og bestyrelseshvervet i Poul Due Jensens Fond. Derfor har jeg meddelt bestyrelsen for Fonden, at jeg stopper som bestyrelsesmedlem og formand, når Fonden har haft rimelig tid tit finde en erstatning – eller senest på næste bestyrelsesmøde i juni måned, udtaler Christian Schønau som formand for Poul Due Jensens Fond til Børsen.

Sagen kort

Kronprinsparrets hofchef Christian Schønau tiltrådte som bestyrelsesformand bag fonden for Grundfos.

Det dobbeltrolle mødte kritik af blandt andre TV2s politiske kommentator Hans Engell.

– Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at kongehuset har godkendt det, så man må gå ud fra, at de har tænkt det igennem. Men det er en uklog beslutning, og han burde heller ikke selv have lagt op til det. Det er ikke sikkert, at det giver problemer, det er bare ikke en god sammenblanding af kasketter, siger politisk kommentator Hans Engell til TV 2.

Flere undrener

Heller ikke hos Berlingske er man i tvivl om, hvorvidt det er en rolle, der passer sig for en hofchef. Her skriver Thomas Larsen i en analyse, at hofchefen “bevæger sig ind på en farlig kampplads”.

Undrer sig gør også sociolog og adjunkt ved CBS, Christoph Ellersgaard.

– Det er meget oplagt, at familien bag Grundfos nu kan blive favoriseret, når kronprinseparret skal besøge virksomheder, invitere til officielle arrangementer, og når der skal uddeles ordener og titler, siger han til Ekstra Bladet.

Hofchefen har netop været i Argentina med kronprinsparret og dronning Margrethe. Kronprinsen havde ingen kommentarer til TV 2s spørgsmål om Christian Schønaus dobbeltrolle.

Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby har tidligere over for Berlingske afvist, at udnævnelsen kan give problemer.

Christian Schønau har været hofchef siden 2010.

En hofchef er blandt andet ansvarlig for ceremonier og kontakt med offentligheden. Han anses også for kronprinsparrets nærmeste rådgiver.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu