ANNONCE

Massiv stigning i antallet af langtidsledige

17. januar 2012 03:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Massiv stigning i antallet af langtidsledige
Billede mangler

Medlemmer fra landets a-kasser møder grædende op til rådgivningssamtaler med udsigten til at miste dagpengene.
Langtidsledigheden er nemlig fordoblet siden 2008 samtidig med, at den dobbelte langstidsledighed er tredoblet. Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af tal fra LO.
Den dobbelte langtidsledighed er andelen af ledige uden fast job i to år.
“Det er vanskelige rådgivninger, vi skal give medlemmerne lige nu. For de er jo paniske,” fortæller forretningsfører i Teknikernes a-kasse Mariann Duvald Sørensen.
Hun forklarer, at medlemmerne nogle gange møder grædende op, fordi de eksempelvis ikke ved, om de har råd til at sidde i huset til sommer. Her kan nogle medlemmer nemlig falde for reglen om, at man kun kan modtage dagpenge i to år.
Tallene for langtidsledige er da også eksploderet. På to et halvt år fra slutningen af 2008 til midten af 2011 er antallet af lønmodtagere, som har været arbejdsløse
mindst 80 procent af tiden det seneste år, næsten firedoblet fra 15.000 til 56.000. I dag er det langt over hver tredje arbejdsløse, der også er langtidsledig. Det viser beregninger, som LO har foretaget.
Også hos 3F oplever man stigningen i antallet af langtidsledige, der kræver en indsats på området.
“Det er jo alarmerende for vores medlemmer i 3F, der er ganske hårdt ramt i forhold til gennemsnittet og derfor mener vi også, at der bør gøres noget ved det. Det der gør rigtig ont, det er jo at dagpengeperioden fra 01.07 skæres ned fra fire til to år, samtidig med, at det bliver dobbelt så svært at optjene ny dagpengeret,” siger Marten Kaspersen formand for 3F’s a-kasse til Newspaq.
De ‘normalt’ langtidslediges andel af det samlede antal arbejdsløse i 3F’s a-kasse er 45 procent og ligger dermed langt over gennemsnittet for hele arbejdsmarkedet på 37 procent.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu