Massivt politiopbud klar til Thatchers begravelse

17. april 2013 10:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Massivt politiopbud klar til Thatchers begravelse
Billede mangler

STORBRITANNIEN: Når Margaret Thatchers kiste køres igennem Londons gader onsdag formiddag, bliver det med en massiv politistyrke langs ruten og i Londons gader.

 

»Allerede inden ceremonien er begyndt, er politiet ude og afpatruljere hele ruten. De er ude og vende hver eneste flise, og alle skraldespande bliver gennemsøgt af bombehunde,« fortæller Berlingskes korrespondent i London, Michael Bjerre.

Det engelske politi forventer flere demonstrationer i forbindelse med Thatchers sidste farvel gennem byen, både langs den fem kilometer lange rute og rundt omkring i byen.

»En mor er blevet harm over, at England hylder den afdøde premierminister, som om hun aldrig gjorde noget galt, og hun har formået at samle 400 demonstranter via Facebook, som vil vende ryggen til processionen,« siger Michael Bjerre.

Michael Bjerre understreger, at den engelske kvinde ikke ønsker at lave ballade, men blot ønsker at vise sin stærke utilfredshed. Politiet har ikke officielt været ude og sige noget til det, men har ifølge Michael Bjerre »stiltiende accepteret demonstrationen«.

Ud over politiet opfordrer flere engelske medier også englænderne til at udvise respekt for optoget, og samtidig vise verden, at englændere er et folk af ære.

Den nuværende premierminister, David Cameron, fortæller BBC, at den måde Thatcher stedes til hvile på, er »fuldstændig passende og rigtig.« Han mener, at resten af verden ville finde det besynderligt, hvis England ikke mindedes Margaret Thatcher.

Optoget begynder klokken 10 lokal tid, hvor den afdøde jernladys kiste forlader Westminister, hvorefter optoget fortsætter over Trafalgar Square, forbi det britiske luftvåbens kirke, St. Clement Danes, inden kisten til sidst når frem til St. Pauls Cathedral, hvor bisættelsen vil finde sted.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu