Massivt pres på Barcelona

11. marts 2013 14:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Massivt pres på Barcelona
Billede mangler

Bliver det begyndelsen på enden for et hold, der allerede har skrevet sig ind i historiebøgerne – eller bliver det oprejsningens time på Camp Nou for magiske Messi og de andre Barca-stjerner?

Spørgsmålet blafrer i vinden før braget i Barcelona, hvor AC Milan kommer på besøg med en 2-0 føring i bagagen, som de vil forsvare med al den defensive italienske intelligens og kynisme, som storklubben fra Milano kan mobilisere.

Siden storfavoritterne fra Barca overraskende tabte 0-2 på San Siro i første opgør – og samtidig har tabt to gange til ærkerivalerne fra Real Madrid – har der været spekuleret i, at tiki-taka-feinschmeckerne fra den catalanske by er blevet afluret og går sværere tider i møde.

Sikkert er det, at Messi, Xavi, Pique og de andre sejrsvante Barcelona-stjerner har kniven for struben og risikerer at levere det dårligste resultat i seks år i verdens mest prestigefyldte turnering.

Derfor er klubben tvunget til at slippe håndbremsen og blæse til en helhjertet og ubetinget offensiv i kampen, hvor de skal skrive historie for at sikre sig en plads i kvartfinalerne. Aldrig før er det lykkedes et hold i Champions Leagues historie at gå videre, efter de har tabt den første kamp med 0-2 på udebane.

Trods det vanskelige udgangspunkt er selvtilliden intakt i Barca-lejren, hvor venstre back Dani Alves sætter sin lid til, at holdets superstjerner atter finder verdensklassen frem efter et par ugers gevaldigt formdyk.

– Vi frygter ikke kampen. Vi skal skrive historie. Forhåbentligt er vi blevet klogere. Hvis vi spiller op til vores niveau, så vil vi skabe mange chancer. Vi har spektakulære spillere, så jeg tror ikke, at det vil blive afgjort, hvem der går videre, før dommerens slutfløjt. Vi glæder os til kampen og ønsker at nyde den. Store udfordringer er for store hold, siger Alves og fortsætter:

– Lad os se, hvor vi står, når kampen er slut – om vi virkelig er det hold, der er respekteret over hele verden, eller om vi ikke er i stand til at nå det niveau. Vi har tillid til vores hold og de spillere, vi har, siger han.

Forsvarskollega Pique bakker op om Alves’ forventninger til kampen, og den spanske europa- og verdensmester forventer, at det bliver et forvandlet Barcelona-hold, der går ud til kampen på Camp Nou.

– AC Milan er et kompetitivt mandskab med en fantastisk historie, og vi ved, at det vil blive en hård kamp. Vi kommer tilbage til Camp Nou og er nede med to mål, og vi er nødt til at kæmpe os tilbage. Vi angriber offensivt – det er den måde, vi gør tingene på – og håber at vinde 3-0, lyder det fra Pique.

Den forventede offensive satsning skaber samtidig en markant udfordring for Barcelona. Klubbens defensiv har sejlet rundt i de seneste måneder, og Barcelona havde indtil weekends sejr over Deportivo La Coruña indkasseret mindst et mål i 13 kampe i træk. Noget der ikke er sket i mere end 50 år for klubben.

Jagten på mål mod AC Milan må forventes at åbne op for farlige italienske kontrastød, og det var en disciplin, hvor milaneserne viste sig særdeles skarpe i første opgør – ikke mindst i kraft af det unge lynhurtige stjernefrø Stephan El Shaarawy, der er et af de tydeligste eksempler på det generationsskifte, som italienerne succesfuldt er i gang med.

AC Milan må dog undvære angriberen Giampaolo Pazzini, ligesom forsvarsspiller Mexes og midtbanespilleren Kevin Prince Boateng er tvivlsomme, hvilket kan svække et Milan-mandskab, som elllers bobler af selvtillid efter ti kampe i træk uden nederlag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu