Mata viste vejen til kvartfinalen

14. marts 2013 23:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mata viste vejen til kvartfinalen
Billede mangler

Chelsea er klar til kvartfinalen i Europa League efter en intens og medrivende kamp på Stamford Bridge mod rumænske Steaua Bukarest.

Chelsea tabte det første opgør i Rumænien 1-0 på et straffespark, men det regnskab fik en velspillende Mata bragt balance i, da han sneg bolden ind via den ene målstolpe i 34. minut efter et raid af et angreb, han selv igangsatte på midten af banen.

Netop som de første 45 minutter var gået, og første halvleg gik ind i dommerens ekstratid, fik hjemmeholdet imidlertid en iskold spand vand i hovedet, da Chiriches fik losset en ripost i mål til 1-1.

Nu skulle Chelsea pludselig score ydeligere to gange for at gå videre. Anfører John Terry lavede det ene mål, da han i 58. minut helt umarkeret headede Matas frispark ind til 2-1, og Fernando Torres scorede det afgørende mål, da han fandt netmaskerne, efter Eden Hazard smart hoppede over en tværaflevering, så spanieren kom i skudposition.

Torres burde også have afgjort kampen definitivt, da han i 87. minut skulle eksekvere et straffespark begået mod Hazard, men den spanske stjerne skød på overliggeren. Måske fordi han var rasende over, at den rumænske forsvarer Szukala kort forinden svinsk sparkede spanieren i ansigtet, da han lå på banen, hvilket kostede en blodtud til Torres.

Trods Torres-afbrænderen var Chelsea tættere på den fjerde scoring end Steaua var på at ødelægge London-holdets dag med en dræbende udebane-scoring.

Der var mere engelsk succes i Europa League. Newcastle sendte nemlig ambitiøse russiske Anzhi ud i mørket på en scoring af Papiss Cisse tre minutter inde i overtiden og kun få sekunder før, de to hold skulle have været ud i forlænget spilletid.

Andre hold, der er klar til kvartfinalerne er tyrkiske Fenebache, portugisiske Benfica, russiske Rubin Kazan og italienske Lazio. Sidstnævnte tildelte tyske Stuttgart en samlet øretæve på 5-1 efter 3-1 i Rom i en kamp, hvor danske William Kvist så hele opgøret fra tyskernes udskiftningsbænk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu