Matador sættes til salg – igen

5. oktober 2012 10:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Matador sættes til salg – igen
Billede mangler

Snart kan franskmænd og folk på Balkan måske stifte bekendtskab med bankdirektør Varnæs, Maude, Mads Skjern og de andre beboere i Korsbæk.
 
Når verdens tv-købmænd i næste uge mødes til den store salgsmesse MIPCOM i Cannes i Frankrig, vil de ud over de helt nye serier i hvert fald få muligheden for at købe DRs ældre dramaserier.
For både ’Matador’, ’Edderkoppen’, ’Taxa’, ’Rejseholdet’, ’Sommer’, ’Album’ og mange DR-serier med nogle år på bagen, har fået plads i det store salgskatalog og salgstasken, som DR Internationalt Salg har med til seancen.
 
– Samtidig med at ’Borgen’ og ’Forbrydelsen’ de seneste år er blevet vist i en lang række lande, mærker vi fornyet interesse for, hvad DR ellers har produceret gennem årene. Det virker, som om de tænker, at hvis DR kan producere nogle gode serier nu, må vi også have kunnet det tilbage i tiden. Derfor tager vi serierne med og gør opmærksom på dem, forklarer Helene Aurø, der er chef for DR Internationalt Salg.
‘Nikolaj og Julie’ i Estland
Senest har TVN International, der sender for polakker over hele verden, for eksempel købt en lang række af DRs ældre serier, ligesom ’Nikolaj og Julie’ er draget til Estland, næsten 10 år efter at de mødte hinanden på DR1.
 
Flere af serierne har været med i Cannes tidligere, men det er første gang i mange år, at ’Matador’ er med på hylderne. Serien har dog allerede i 1980’erne været vist i de nordiske lande og hos en snes europæiske tv-stationer.

”Vi ved ikke, hvordan interessen vil være for ’Matador’, men inden for de seneste år har vi både solgt serien til Sverige, Finland og Norge, og samtidig er der stor efterspørgsel efter historiske serier generelt lige nu. Så vi relancerer vores kulturskatte på ny, forklarer Helene Aurø.
’Matador’s femte afsnit blev i weekenden set af flere end 1,3 millioner seere på DR1.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu