Matchfixing: Liverpool afviser Europol-kontakt

5. februar 2013 14:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Matchfixing: Liverpool afviser Europol-kontakt
Billede mangler

Efter EU-politienheden Europol mandag afslørede, at der foregår massiv matchfixing i europæisk fodbold, er der spekuleret en del i, hvor fuskeriet med kampe er foregået.

Europol har nævnt, at 680 kampe er under mistanke, herunder både landskampe og Champions League-opgør, men politimyndigheden har ikke udpeget specifikke kampe.

Det slap dog ud fra Europol, at ‘en Champions League-kamp spillet i England’ var blevet udsat for matchfixing, og mistanken samlede sig efterfølgende om gruppekampen i Champions League mellem Liverpool og ungarske Debrecen i 2009, der blev spillet på Anfield.

Nu afviser Liverpool imidlertid, at klubben har været i kontakt med den europæiske politienhed.

– Vi er ikke blevet kontaktet af Europol, og ingen anden organisation har været i kontakt med Liverpool, siger en talsmand fra Liverpool FC ifølge bbc.co.uk.

Også i andre store europæiske fodboldlande er der heftige spekulationer om, hvorvidt der er foregået matchfixing på deres territorium. I Tyskland mener præsidenten for den tyske fodboldliga, Reinhard Rauball, ikke, at der er noget at komme efter.

– Så vidt vi ved, er bundesligaen og 2. bundesliga ikke ramt, siger Rauball ifølge Reuters.

Anderledes ser det ud i Spanien. Her tør vicepræsidenten for den professionelle spanske liga, Javier Tebas, ikke afvise, at der foregår matchfixing i Spanien.

– Her er sygdommen ikke anerkendt, og så kan du ikke kurere patienten, siger Javier Tebas til Reuters.

– Der er instituationer her, som ikke er klar over, hvad der foregår. Der er matchfixing og ulovlig bettingvirksomhed. I en lille procentdel. Men der er også korruption i Spanien, lyder erkendelsen fra vicepræsidenten for den professionelle spanske fodboldliga.

Ifølge Europol udspringer den omfattende matchfixing-sag, som politi-enheden har efterforsket, i Asien. Men af de 680 kampe, man har under mistanke, er de 380 blevet spillet i Europa, mens de øvrige 300 kampe er foregået Afrika, Asien og Sydamerika.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu