Mathias Tesfaye: Hellere fodbold end teater

12. april 2012 09:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mathias Tesfaye: Hellere fodbold end teater
Billede mangler

Næstformandskampen i SF tager en ny drejning. Tesfayes udtalelser har bragt sindene i kog.
 
Hvis det står til Mathias Tesfaye, bliver det fremover bold frem for Bach. Mathias Tesfaye vil fjerne støtte fra finkultur og i stedet give den til sport. Resten af partiet er alt andet end begejstret.
Det skriver Politiken i dag.
 
Hvis det stod til Mathias Tesfaye, skulle støtten til Det Kongelige Teater beskæres endnu mere, end det blev besluttet af et samlet Folketing i slutningen af sidste år.
 
I en klumme i Ekstrabladet skrev SF’ernes næstformandskandidat, at Danmarks vigtigste scene ikke er “en gammel teaterkasse på Kongens Nytorv, men et stort fodboldstadion på Østerbro med plads til 40.000 roliganer”.
 
Han mener, at det er uretfærdigt, at “skatteyderne betaler 900 kr. i støtte, hver eneste gang en hattedame smider pelsen i garderoben og slår Helleruprumpen i de kongelige plyssæder”. “Der bør gives mere til breddeidræt i stedet for finkultur”, slår han fast over for Politiken.
 
De udtalelser gør, at han nu får sine egne på nakken.
 
Både hans konkurrent om næstformandsposten, Meta Fuglsang, samt SF’s kulturpolitiske ordførere, Pernille Vigsø Bagge o g Holger K. Nielsen, lægger afstand til Tesfayes udtalelser.
 
Hans partifæller mener, at Tesfayes kultursyn er forsimplet, og afviser, at hans synspunkter reflekterer SF’s politik.
 
Også fra kulturkredse og oppositionen lyder der kritik. Venstre kalder Tesfayes udspil for “direkte umodent”.
Kilde: Politiken

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu