ANNONCE

‘Mayday, mayday, vi brækker over’

3. februar 2021 20:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Tre søfolk døde da skibet sank

“Mayday, mayday, mayday”.

Ordene bliver nærmest messet i desperation i sekunderne efter det chokerende øjeblik, hvor det ukrainske fragtskib ‘Arvin’ rammes af en høj bølge og knækker i to stykker ud for Tyrkiets Sortehavs-provins Bartin midt i januar i år.

Nu har tyrkiske søfartsmyndigheder frigivet en overvågningsvideo, som har fanget det skæbnesvangre øjeblik, hvor skibet knækker. Netop dér blev tre af de ombordværende søfolks skæbne besejlet. De mistede livet, da ‘Arvin’ sank.

En redningsaktion sørgede for, at de resterende seks ukrainske besætningsmedlemmer blev reddet.

Den store bølge ramte 17. januar ifølge myndighederne ramte fragtskibet så hårdt, at kølen knækkede og fik skibet til at bryde i to dele.

Ifølge den lokale guvenør i Bartin, Sinan Guner, slap alle de overlevende søfolk uden fysiske mén.

Fakta

Mayday

Mayday, internationalt radiotelefonisk nødsignal, kommer fra det franske udtryk “venez m’aider” som betyder “kom og hjælp mig”, men hvor “venez” (“kom”) er faldet væk.

Indenfor luftfart og søfart bruges ordet “Mayday” i såkaldte nødmeldinger som den mest “akutte” form for nødråb.

En sådan meddelelse indledes med “Mayday, mayday, mayday!” (altid 3 gange efter hinanden for at undgå at tilfældig støj bliver forstået som et nødkald), efterfulgt af oplysninger om fartøjets identitet, position, situation samt den kaldendes hensigter.

Kilde: Wikipedia.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu