McDonald’s har nuggets-problemer

12. februar 2019 17:37 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er blevet fundet træsplinter i raspen fra leverandør, og det går ud over kyllinge-snacken fra mega-kæden.

McDonald's har nuggets-problemer
Du kan sagtens få en McNuggets-menu hos McDonald's. Den er bare ikke med dansk kød. Arkivfoto: Scanpix

Der er blevet fundet træsplinter i rasp fra en leverandør af brødkrummerne, der bruges i det voldsomt populære McNuggets-produkt fra fast food-kæden McDonald’s, og det får nu konsekvenser. Ikke vidtrækkende.

Produktionen af kyllinge-snacken, der beskrives som indeholdende “100 procent dansk kylling” er blevet påvirket i en sådan grad, at kæden i øjeblikket ikke kan levere de danske små sprøde kyllinge-kugler til hungrende danskere. I hvert fald ikke med dansk kød, forstås.

På sin Facebook-profil skriver McDonald’s nemlig, at der på grund af bøvl med rasp-leverandøren ikke i øjeblikket kan leveres nuggets med dansk kød til kædens mange afdelinger i Danmark. Til gengæld kan du godt få nuggets.

Newsbreak.dk har tirsdag aften kontaktet McDonald’s via pressetelefonen for at afklare, hvordan manglen på rasp – der kommer fra udlandet – kan bevirke, at der ikke kan leveres dansk kylling.

Mads Jensen, der er kommunikationschef i McDonald’s Danmark, siger, at det skyldes, at raspen leveres til Danpo, der står for produktionen af nuggets til McDonald’s, og det er her, de har opdaget træsplinterne. Produktionen blev således indstillet, og derfor er kyllingekødet blandt andet brugt andetsteds.

Der er ingen melding om, at den træfyldte rasp er nået ud i forbrugernes hænder.

Siden er de gyldne kyllingestykker kommet tilbage i butikkerne, men der går ifølge Facebook-opslaget op til nogle uger, før det igen er med “100 procent dansk kød”. Mads Jensen fortæller, at det i stedet indhentes fra forskellige steder i Europa til det danske marked.

“Men kvaliteten lever selvfølgelig op til normal McDonald’s standard”, står det på Facebook. Opslaget er en egentlig fødevareoplysning.

– Det handler om, at vi selvfølgelig ikke kan sælge et produkt som værende “100 procent dansk kød”, hvis det ikke er det, siger Mads Jensen, der i øvrigt regner med, at der allerede er dansk kød igen med udgangen af igangværende uge.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu