ANNONCE

Med mobil, 100 i timen og barn ved siden af

27. november 2020 21:18 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Manden kan se frem til en fin hilsen fra politiet.

Med mobil, 100 i timen og barn ved siden af
Manden kørte for stærkt, talte i telefon imens - og ved siden af ham sad et barn. Foto: Politi

“Uopmærksomhed kan få fatale konsekvenser i trafikken”, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Som sådan ikke nogen overraskelse, at det er holdningen. For at understrege pointen har politikredsen samtidig delt et rystende billede.

På det ses en mand, der for det første kører 102 kilometer i timen på en landevej ved Aabenraa, hvor det kun er tilladt at køre 80 kilometer i timen.

Som om det ikke er nok, har manden helt tydeligt også en mobiltelefon i hånden – ved øret. Han blev knipset af en Automatisk Trafikkontrol-vogn torsdag sen eftermiddag. Hans forbrydelser blev takseret til både bøde for hastighedsovertrædelsen og et klip i kørekortet for mobilbrug.

Ved siden af manden sad i øvrigt en lille dreng.

Nye regler

På grund af bøvl med IT-systemerne hos Rigspolitiet blev det først 1. september 2019, at det reelt blev lov, at mobilsnak og -brug under bilkørsel kan straffes med et klip i kørekortet som mindste straf.

Reelt skulle det være indført 1. januar samme år, men det lykkedes ikke at blive klar. Folketinget vedtog i december 2018, at sanktionen for at bryde færdselsloven skulle være større end en bøde på 1500 kroner.

Får man tre klip i kørekortet, bliver det frataget betinget, og man skal op til en ny teori- og køreprøve. Mindre erfarne bilister kan hurtigere miste kortet. Inden for de første tre år, fra man har fået sit kørekort, har man kun to klip, før kortet fratages.

Fakta

Uopmærksomhed i trafikken er farligt

  • Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken (kilde: Vejdirektoratet).
  • Hvis du kører 80 km/t. på en landevej og kigger på din mobil eller GPS i blot fire sekunder, så har du kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken.

Kilde: Rigspolitiet

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu