Medarbejdere bliver syge af dårlige chefer

9. januar 2013 10:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Medarbejdere bliver syge af dårlige chefer
Billede mangler

Dårlige chefer giver mere stress og sygefravær på arbejdspladsen.
Af: Berlingske Nyhedsbureau

Dårlige chefer giver syge medarbejdere. Det skriver Avisen.dk på baggrund af en undersøgelse fra hovedorganisationen Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) blandt lærere, sygeplejersker, socialrådgivere og pædagoger.

Undersøgelsen viser en klar sammenhæng mellem stress, højt sygefravær og dårlig ledelse.

-Det viser, at det er afgørende at ledelsen tager psykisk arbejdsmiljø og stress alvorligt. Det er lidt chokerende, at det ikke er blevet bedre, siger Bente Sorgenfrey, der er formanden for FTF.

Hun mener, at alle chefer med personaleansvar skal uddannes i psykisk arbejdsmiljø.

– Vi kan se, at nogle chefer har svært ved at se, hvordan arbejdet kan give stress. Tit bliver stress i stedet tilskrevet en situation på hjemmefronten, siger Bente Sorgenfrey.

Dansk Erhverv er dog skeptiske over for undersøgelsens konklusion.

– Selvfølgelig spiller kvaliteten af ledelse ind, men jeg tvivler på, at det er hele grunden. Ofte er det netop et samspil mellem ting i arbejdet og privatlivet, som fører til stress, og det skal man ikke være blind for, siger Rikke B. Ørum, der er chef for arbejdsmiljø ved Dansk Erhverv.

– Omvendt skal det ikke bruges som en sovepude, for selvfølgelig kan der være ting, som vedrører arbejdet, og dem skal man gøre noget ved, siger hun.

Hun afviser dog kravet om tvungen undervisning i psykisk arbejdsmiljø.

– Tvungen uddannelse er på ingen måde en løsning, vi kan støtte. Desuden er der allerede generel fokus på psykisk arbejdsmiljø i lederuddannelserne og på arbejdspladserne, selvom man måske kalder det noget andet, siger Rikke B. Ørum til Avisen.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu