Medie: Gidseldrama var et mediestunt

15. april 2013 22:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Medie: Gidseldrama var et mediestunt
Billede mangler

Der kan have været tale om et mediestunt under mandagens gidseldrama på Københavns Politigård. Det påpeger flere kilder over for DR Nyheder.

 

Kilderne hævder, at gidslet og gidseltageren ganske enkelt havde indgået en aftale om situationen, nogle af dem hævder dog samtidig, at tingene pludselig løb løbsk.

Ifølge gidseltagerens advokat, Finn Walther Petersen, valgte hans klient at indlede gidselaktionen for at skabe opmærksomhed omkring, at han forgæves har forsøgt at blive en del af et bandeexit-program.

»Han meddelte mig, at det ikke var en gidselsituation, men en måde at trænge ud til pressen om, hvad det er for en situation han og andre befinder sig i. Han vil meget gerne i bandeexit. De seneste programmer i fjernsynet har provokeret ham, fordi det bliver sagt, at man kan komme i bandeexit. Og det har han prøvet i flere måneder,« forklarer advokaten til DR Nyheder.

Gidseltageren sidder angiveligt inde for en voldsdom og er nu tilbageholdt i forbindelse med gidseltagningen. Mandag kort før klokken to tog han en medfange som gidsel, men efter mægling fra blandt andre Finn Walther Petersen, lod han sit gidsel gå.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu