ANNONCE

Medie: Hagen har betalt for øjnene af politiet

14. maj 2020 12:37 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiets teori er, at Tom Hagen selv står bag drabet på sin hustru.

Mens Norsk Politi mener, at milliardæren Tom Hagen er involveret i drabet på sin hustru, Anne-Elisabeth Hagen, har politiet angiveligt også været vidner til, at Tom Hagen har overført dele af den løsesum, familien angiveligt blev afkrævet for at slippe Anne-Elisabeth Hagen fri i første omgang. Det skriver Dagbladet.no.

Ifølge avisen fik Tom Hagen hjælp til at skaffe sig adgang til kryptovaluta for 25 millioner norske kroner i februar 2019. I juli samme år har Tom Hagen overført en del af de penge til en ukendt modtager, i politiets lokaler, med repræsentanter for politiet som vidner.

Dagbladet henviser til, at Tom Hagens daværende advokat, Svien Holden, modtog krav og detaljer fra de formodede kidnappere i sagen, hvorefter man satte overførslen igang. Kontakten mellem de to parter er angiveligt blevet kræftet af advokaten selv.

Ifølge Dagbladet overførte Tom Hagen 10 millioner norske kroner, og politiet prøvede efterfølgende at finde ud af, hvor pengene endte hende. Det er uvist, hvor langt politiet nåede i den del af efterforskningen.

Dagbladet har kontaktet norsk politi for at få en kommentar til de nye oplysninger i sagen. Dagbladet er blevet informeret om, at politiet ikke vil svare på spørgsmål, af hensyn til efterforskningen.

En mystisk sag

Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra sit hjem den 31. oktober 2018. Siden er hun ikke set i live, og meget tyder på, at politiet mistænker, at hun er blevet dræbt i sit hjem.

De oprindelige oplysninger i sagen fortæller, at hun forsvandt i tidsrummet mellem 09.15 og 13.30. Tom Hagen kom hjem klokken 13.30, og klokken 14.00 kontaktede han politiet.

Siden kom det frem, at politiet havde modtaget forlydender om trusler mod Anne-Elisabeth Hagens liv, og at familien havde modtaget krav fra hendes kidnappere om, at Tom Hagen skulle betale 67 millioner kroner i løsesum i kryptovalutaen monero.

I sommeren 2019 meddelte politiet, at man mente, at Anne-Elisabeth Hagen var død. Samme efterår offentliggjorde man teorien om, at hun var blevet dræbt allerede den 31. oktober.

Anholdt og løsladt igen

Tom Hagen blev selv sigtet for drabet på Anne-Elisabeth Hagen tilbage i april. Han blev efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger, men den beslutning blev ændret af Landsretten i Norge, hvilket betyder, at Tom Hagen i dag er på fri fod.

Politiet har efterfølgende udpeget et sted i parrets hjem, hvor de mener, at Anne-Elisabeth Hagen er blevet dræbt. Det tyder på, at politiet er ganske sikre på, at kidnapningselementet i sagen er opspind, og med sigtelsen af Tom Hagen blev han også sagens absolutte hovedmistænkte.

Han er dog ikke den eneste, politiet har anholdt i sagen. En anden mand er også blevet anholdt og sigtet for drab eller medvirken til drab. Den mand har angiveligt både “it- og kryptovalutakompetencer”, og det tyder altså på, at man hos politiet mener, at der har været flere om drabet på Anne-Elisabeth Hagen. Den anholdte mand er i øvrigt også blevet løsladt igen.

Flere møder

Tom Hagen selv er kendt for ikke at kende meget til moderne teknologi, og det er i den forbindelse, at den anden anholdte bliver interessant for politiets efterforskning.

Ritzau har tidligere skrevet, at Tom Hagen har mødtes med manden mindst 10 gange, men det er uvist, hvor og hvornår disse møder har fundet sted.

Mens Tom Hagen og den anden mand er på fri fod, er Anne-Elisabeth Hagen fortsat ikke fundet, og det er ikke endegyldigt sikkert, om hun lever eller er død på nuværende tidspunkt.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu