ANNONCE

Medie: Kriminaliteten i Vollsmose eksploderer

23. august 2012 19:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Medie: Kriminaliteten i Vollsmose eksploderer
Billede mangler

Der er sket en stigning på over 30 procent i anmeldt kriminalitet i Odense-bydelen Vollsmose fra 2010 til 2011.
Det viser en endnu ikke offentliggjort rapport, som ekstrabladet.dk er kommet i besiddelse af.
Tallene overrasker, fordi blandt andre social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har fremhævet, at det går fremad i den socialt belastede bydel, der for alvor er kommet i medierne igen efter en skudepisode og efterfølgende optøjer på skadestuen mandag.
Rapporten er en evaluering af projektet “Hotspot Vollsmose”, der skal mindske uroen og som startede for et år siden.
Ifølge tallene er det især flere indbrud, der trækker tallene i den forkerte retning, skriver ekstrabladet.dk, hvilket bekræftes af Jimmy Streit, der er direktør for børne- og ungeforvaltningen i Odense Kommune.
– Det er en rimelig markant stigning, og derfor har vi været i dialog med politiet, som har øget deres fokus på netop indbrud. Vi arbejder meget målrettet med de her tal, for det giver os jo nogle sigtepunkter i forhold til, hvor vi skal sætte ind, siger han.
Der er dog også positive nyheder i tallene. Anmeldelser om vold og trusler er stort set uændret, skriver ekstrabladet.dk, mens overtrædelser af våbenloven er faldet en smule.
Udviklingen går især den forkerte vej, fordi kriminaliteten ellers var faldende fra 2009 til 2010, hvor anmeldelserne faldt med 16 procent.
– Den her situation giver jo anledning til, at vi sætter os ned og reflekterer over, hvad der skal gøres. Og det er vi allerede godt i gang med, fortæller Jimmy Streit til avisen.
Rapporten peger også på, at beboerne føler sig meget utrygge. Men ifølge direktøren skyldes det ikke de stadigt flere indbrud.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu