ANNONCE

Medie: Norsk politi i ø-brøler i Brevik-sag

13. august 2012 14:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Medie: Norsk politi i ø-brøler i Brevik-sag
Billede mangler

Under udrykningen til Anders Behring Breiviks skudmassakre på Utøya 22. juli sidste år var det norske politis beredskabsstyrke med politibåden på vej til en forkert ø i Tyrifjorden, nemlig Geitøya. Det skriver avisen VG.
Mangel på lokalkundskab var formentlig grunden til, at politiet blev forsinket 22. juli 2011, da der var meldinger om skyderi på Utøya. Beredskabsstyrken troede, at de skulle til en helt anden ø, som ligger meget tættere på fastlandet.
Det fremgår ifølge avisen angiveligt af 22. juli-rapporten, der bliver offentliggjort i Oslo klokken 13. Der er tale om en kritisk gennemgang af myndighedernes optræden den pågældende dag.
Et sommerhusejer på Storøya filmede politibåden, og amatørvideoen viser, at bådføreren nøler nogen sekunder, inden båden forlader molen på Storøya. Først satte båden kursen mod vest og fik så senere motorstop, men lige inden den havarerede, indså betjentene fejlen og sejlede sydpå mod Utøya.
En af de første politifolk, der kom til Utøya, vidnede i Oslo Tingrett mod Anders Behring Breivik. Han erkendte den gang, at han ikke helt vidste, hvor Utøya lå. Det eneste navigationsudstyr, beredskabsstyrken havde med i båden, var en håndholdt gps.
Når 22. juli-rapporten bliver fremlagt deltager kun statsminister Jens Stoltenberg og justitsminister Grete Faremo. Fornyelses-, administrations- og kirkeminister Rigmor Aasrud, der er ansvarlig for sikkerheden omkring regeringsbygningerne, deltager ikke.
På trods af dette har hun ikke tænkt sig at møde op til noget officielt arrangement i forbindelse med rapporten, siger kommunikationschef i ministeriet, Frode Jacobsen.
Aasrud er en af de få ansvarlige ledere, der stadig har sit job godt et år efter terrorangrebet 22. juli.
Justitsminister Knut Storberget og Janne Kristensen, der var chef for efterretningstjenesten PST, har forladt deres poster med forskellige begrundelser.
/NTB

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu