ANNONCE

Medie: Thor Möger i skat-dobbeltspil

5. august 2012 09:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Medie: Thor Möger i skat-dobbeltspil
Billede mangler

En rekonstruktion af det forløb, som ledte frem til regeringens eget skatteudspil, viser ifølge Jyllands-Posten, at skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) selv talte for det, som har skabt problemer i SF-baglandet: Indgreb over for personer på overførselsindkomst.
Skatteministeren har ellers skrevet i et brev til SF’erne, at indgrebet ikke var let.
Indgrebet betyder, at folk på overførselsindkomster ikke vil opnå samme stigning i ydelserne, som de ellers ville have fået. Det har skaffet tre milliarder kroner til skattelettelser.
Finansieringen var med i regeringens eget udspil til skattereformen. Og det var den, fordi alle tre partier var enige om, at det var det rigtige at gøre.
Ifølge Jyllands-Postens oplysninger oplevede de andre regeringspartier på ingen måde, at Möger Pedersen forsøgte at forhindre indgrebet, selv om SF-baglandet var imod.
Tværtimod argumenterede han selv for, hvorfor folk på overførselsindkomst skulle betale en del af skattereformen. Det skyldtes ikke mindst argumentet om et opgør med “arven fra Carina”.
Han henviser til den kontanthjælpsmodtager, der fik mere end 15.000 kroner udbetalt uden at arbejde, og som skabte voldsom offentlig debat. En regulering af overførselsindkomster skulle rette på det problem, mente SF-ministeren.
Oplysningerne om Mögers ageren bag de lukkede døre står i stærk kontrast til det billede, han efter skatteaftalen forsøger at tegne.
Den 28. juni skrev han i et brev til SF’s medlemmer, at “den sværeste prioritering for SF er utvivlsomt, at overførslerne nu stiger lidt langsommere”, skriver Jyllands-Posten.
Mange SF’ere landet over har klaget over ikke at få partiets politik igennem i regeringen – senest har partiets tidligere gruppeformand Aage Frandsen ærgret sig over, at SF blev “kørt over” i forbindelse med skattereformen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu