Medie: Verdensmester brugte doping

16. marts 2013 19:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Medie: Verdensmester brugte doping
Billede mangler

Efter måneder med en blanding af afsløringer og bekendelser i professionel cykelsport, beskyldes den regerende verdensmester Philippe Gilbert nu også for at have brugt ulovlige midler.

 

Det er den hollandske avis NRC Handelsblatt, som på basis af anonyme kilder hævder, at Gilbert sammen med Lottos læge Jan Mathieu har brugt kortison-præparater i de år, han kørte for det belgiske hold.

Gilbert, som opholder sig i Italien, hvor han er blandt favoritterne til at vinde forårsbebuderen Milano-Sanremo, afviser at have forbrudt sig mod reglerne og at han er “overrasket”.

– Jeg har vundet store løb både før, under og efter min tid hos Lotto og gjorde altid mit arbejde seriøst og på en professionel måde. Ofte på en meget typisk måde. Jeg håber, det siger nok, lyder det i en erklæring fra Gilbert til den hollandske avis.

Kortison, som for nylig er blevet kædet sammen med det danske OL-hold i cykling ved Legene i Athen 2004, kan anvendes i tilfælde af skadesbehandling. 

Stoffet, som er i familie med binyrebarkhormon, kræver dog en særlig tilladelse, hvis det samtidig skal bruges i forbindelse med konkurrence. Og det har længe været en kendsgerning, at cykelryttere gennem årene nærmest har plejet obligatorisk omgang med de såkaldte TUE (Therapeutic Use Exemption) dispensationer, så man ikke kom i klammeri med dopingkontrollen, men samtidig kunne fyre løs.

Det fremgår ikke af artiklerne, om Lotto-lægen Jan Mathieu sammen med Gilbert opererede under dække af en dispensation. Men flere unavngivne ryttere hævder, at det var normal praksis på holdet. En af Gilberts tidligere Lotto-kolleger bekræfter overfor avisen, at også han modtog kortisonbehandlinger.

– Jan Mathieu fortalte mig, at han gjorde det samme med Gilbert. Og at han var stolt over at have et medansvar for Gilberts sejre, lyder det.

Gilbert kørte for Lotto i årene 2009-2011 og sluttede sin sidste sæson på holdet af med 18 sejre, herunder en svimlende triple i Ardennerklassikerne Amstel Gold Race, Fleche Wallonne og Liége-Bastone-Liége.

Efter skiftet til BMC Racing havde Gilbert store problemer med at finde formen fra Lotto-årene, men den 31-årige belgier sluttede 2012 af med maner, da det blev til to etapesejre i Vuelta España og et verdensmesterskab i Valkenburg. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu